Edelstenen voor Kinderen

Herinner je je nog hoe jij als kind vol verwondering naar de natuur om je heen keek? En met een beetje geluk ben je die open blik nog niet verleerd. Kinderen weten van nature wat echt van waarde in de wereld is en kunnen zich uren vermaken met het bestuderen van deze wonderen. De meeste leggen dan ook gepassioneerd een verzameling aan. En wat treffen we dan vaak aan als wij hun schatkistje mogen bekijken? Schatten uit de natuur! Een veertje, een schelpje, maar vooral opvallend vaak steentjes.
Zou het dan niet fantastisch zijn als wij ze een handje zouden helpen bij het opstarten van een eigen collectie edelstenen? Misschien kun je eens een steentje onder hun kussen leggen in naam van de Edelstenenfee. Omdat ze zo goed hun best hebben gedaan met jou helpen in de tuin of misschien omdat ze morgen een spannende eerste dag op school hebben.. Of wellicht heb je al eens gehoord van de rustgevende werking van een rozenkwarts onder het ledikantje van een baby en ben je op zoek naar een mooi exemplaar..
Maar welke stenen zijn geschikt voor kinderen? Daar helpen we je graag mee. We hebben hier een handig overzichtje gemaakt van welke edelstenen bijzonder geschikt zijn per leeftijdscategorie.
Natuurlijk kun je kinderen ook prima zelf een steen laten kiezen. Het is vaak verrassend dat de werking van de steen die ze kiezen precies aansluit bij de fase waarin ze zitten. Het is alleen zo dat sommige stenen soms wat te sterk kunnen zijn voor kinderen en daarom bieden we als houvast de onderstaande lijstjes.

Lees eerst nog even dit:
Geef een klein kind geen grote steen, omdat de kracht dan te sterk is. Voorbeeld: Een baby bij wie de tanden beginnen door te komen kan het best geholpen worden met barnsteen, maar dan moet het wel een heel klein steentje zijn dat aan de binnenkant van het rompertje kan worden vast gemaakt met een veiligheidsspeld. Houd dat altijd goed in de gaten. Eventueel zou je anders er ook voor kunnen kiezen om zelf een barnsteenketting om te doen. Je brengt dan de werking van de steen tijdens het dragen van je baby op hem over.
Ook zijn er een aantal stenen ongeschikt voor kinderen. Dat zijn vooral de hele donkere stenen, en ook robijn en granaat zijn veel te sterk.
Let op met verstikkingsgevaar bij kleine stenen aan bijvoorbeeld armbanden of kettingen! Laat het kind deze alleen onder toezicht van een volwassene dragen.
Kies voor (kleine) kinderen als sieraad liever voor een doorboorde hanger. Kinderen zullen wat vaker aan de hanger voelen en trekken en een gezondheidshanger kan dan loskomen. Ook een (split)armband kan snel stuk gaan bij kinderen. Deze zijn niet bestand tegen trekken of blijven haken.
En laat tot slot een kind nooit meer dan één soort steen tegelijk dragen.

Hoe ouder een kind wordt, hoe meer soorten er geschikt zijn:

Baby: RozenkwartsBarnsteenRutielkwartsBlauwe Chalcedoon, Groene AventurijnBergkristal, Roze Amethist

Peuter: RozenkwartsBarnsteenRutielkwarts, Blauwe ChalcedoonGroene Aventurijn, Bergkristal, Roze AmethistÉénkleurige Jaspissoorten, Dalmatiër Jaspis, Agaatsoorten (geen vuuragaat), Versteend Hout.

Kleuter: Rozenkwarts, Barnsteen, Rutielkwarts, Blauwe Chalcedoon, Groene Aventurijn, Bergkristal, Roze Amethist Éénkleurige Jaspissoorten en Dalmatiër Jaspis, Agaatsoorten behalve vuuragaat, Versteend Hout, Amethist, Apofyliet, Amazoniet, Rookkwarts, Fluoriet, alle Calcietsoorten.

Kinderen vanaf 6 jaar:  Rozenkwarts, Barnsteen, Rutielkwarts, Alle kleuren Chalcedoon, Alle kleuren Aventurijn, Bergkristal, Roze Amethist, Alle Jaspissoorten, Alle Agaatsoorten behalve vuuragaat, Versteend Hout, Amethist, Apofyliet, Amazoniet, Rookkwarts, Fluoriet, alle Calcietsoorten, Aragoniet, Onyx, Alle Tourmalijnsoorten, Labradoriet, Lapis Lazuli, Tijgeroog, Rhyoliet, Turkoois, Chrysocolla, Citrien.

Kinderen vanaf 10 jaar: Bij hen kun je wat meer soorten uitproberen dan bovengenoemde. Het is dan vooral kijken naar het kind. Als het om een heel gevoelig kind gaat kies je liever nog wat langer voor bovengenoemde 'zachte' soorten.

Kinderen vanaf 16 jaar: Voor hen kun je uit alle steensoorten kiezen.

 

Enkele voorbeelden:

Een bijzonder kraamcadeau is een prachtige rozenkwarts. Deze steen zal de baby voor de hele kindertijd bijstaan en de kindersfeer zacht houden. Leg een rozenkwarts onder het wiegje of ledikantje om de slaap te bevorderen.

Onrustige kinderen hebben veel baat bij een groene aventurijn. Ze worden dan rustiger en makkelijker in de omgang. Groen Aventurijn zorgt voor een goed nachtrust en bovendien bevordert deze steen de groei.

Paranormale kinderen en kinderen die snel moe worden in bijvoorbeeld een drukke klas hebben veel aan een labradoriet. Dit zijn vaak heel gevoelige en kwetsbare kinderen. Labradoriet legt als het ware een schild om de aura heen en houdt die kinderen 'heel' en zorgt dat ze niet helemaal 'leeggetrokken' worden.

Angstige kinderen voelen zich veiliger en gesteund met een blauwe chalcedoon. Blauwe chalcedoon wordt ook wel 'moedersteen' genoemd, en dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn werking.

Verlegen kinderen hebben veel baat bij contactstenen die hen helpen om aansluiting bij een groep te vinden en om makkelijker vrienden te maken. Ze kunnen dan zelf kiezen tussen de turkoois en de lapis lazuli.

Kinderen die moeite hebben met concentreren, de dromers, kunnen goed geholpen worden met citrien. Ook met tijgeroog kunnen zij zich beter 'aarden'.

Kinderen die gepest worden hebben veel aan een tijgeroog. Hij geeft ze moed en kracht en beschermd ze tegen negatieve invloeden.

Een kind met groeipijnen help je met een calciet die hij in zijn broekzak kan dragen. Ook een aragoniet kan hierbij goed helpen.

Een kind wat last van heimwee heeft help je met versteend hout om zich weer thuis te laten voelen.

Kinderen die aan een nieuwe studie beginnen en het spannend vinden zijn geholpen met lapis lazuli. Hij maakt én nieuwsgierig én is rustgevend tegelijk.

Kinderen met examenvrees of plankenkoorts hebben baat bij een blauwe chalcedoon.

Fluoriet is een geweldige studie en denksteen! Hij helpt je de stof gemakkelijker in je op te nemen. Geef kinderen voor een spreekbeurt of proefwerk een fluorietsteen mee om het geleerde goed te kunnen reproduceren.

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapiën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss