Turkoois

De werking van Turkoois:

Turkoois is over de hele wereld een zeer geliefde krachtige heler. Al zo'n 3000 jaar v.Chr. werd Turkoois door de oude Egyptenaren gebruikt. Hij hoorde bij de godin Hathor, moeder van alle godinnen. Ook bij de oorspronkelijk inwoners van Amerika, de Indianen was en is de steen zeer geliefd en gebruiken zij turkoois veel in hun sieraden. Zij geloven dat turkoois iemand mooier en aantrekkelijker maakt en de gezondheid bevordert. Zij noemen de blauw, groene stenen de scherven van de hemel. Door zijn kleur helpt hij je te verbinden met de elementen lucht en water.
Ook in Europa is turkoois al eeuwenlang bekend, maar was hij door zijn zeldzaamheid en kostbaarheid alleen voorbehouden aan koningen en hooggeplaatste geestelijken.
In het Middelands Zeegebied wordt turkoois verwerkt in amuletten als bescherming tegen het kwade oog.

Turkoois is dé steen om je eigen doel te helpen verwezenlijken. Hij brengt je op creatieve oplossingen voor problemen, ook relatieproblemen en geeft je inzicht in het ontstaan ervan. Turkoois heeft een sterk balanserende werking op alle chakra's en brengt ze in lijn met de bijbehorende chakralagen. Hij zorgt voor evenwicht.
Turkoois helpt je jezelf te accepteren zoals je bent. Hij maakt eerlijk en getrouw en stimuleert trouwe vriendschap en de romantiek in liefdesrelaties. Hij geneest liefdesverdriet.
Turkoois beschermt je bij overgevoeligheid voor prikkels van buitenaf. Het is een goede beschermsteen. Zeker ook voor kinderen die gepest worden is het een fijne steen.
Mensen die last hebben van angsten en fobieën, anorexia nervosa, eetverslaving, paniekaanvallen of neuroses hebben veel baat bij turkoois. Hij brengt evenwicht bij extreme emotionele schommelingen. Turkoois is rustgevend en kalmerend.
Fysiek versterkt turkoois het hart en werkt onstekingsremmend. Klachten aan de slijmvliezen zoals aften en ontstekingen in de mond en keel verminderen door het dragen van turkoois. Hij versterkt de zenuwen en werkt tegen zenuwpijnen. Turkoois is goed voor de ogen en de werking van de hersenen. Hij neutraliseert het teveel aan zuur in het lichaam en helpt zo goed tegen zuurgerelateerde klachten zoals reuma en jicht, maar ook tegen maagzuur. Turkoois kan helpen bij bloedarmoede en bevordert de opname van ijzer en vitamine B uit voeding en helpt mineralen en vitamines makkelijker en sneller in het lichaam op te nemen. 
Turkoois helpt goed voor mensen met huidklachten. Eczeempsoriasis en kleine wondjes herstellen sneller door het dragen van turkoois. Hij helpt ook tegen vitiligo (verlies van pigment in huid en haar).
Chronische keelklachten zoals CARA, COPD en allergie verminderen door het dragen van turkoois.
Tukoois harmoniseert de hormoonhuishouding en verlicht menstruatie,- en overgangsklachten. Hij normaliseert de snelheid van de stofwisseling door het positief beïnvloeden van de schildklier en helpt zo tegen overgewicht.
Turkoois helpt goed tegen uitputting en depressie. Hij bevordert een rustige slaap en beschermt tegen nachtmerries.

Tips voor gebruik:

-Het cadeau krijgen van een turkoois brengt je geluk en gezondheid.
-Turkoois kan je helpen om de schoonheid van de dingen om je heen écht te zien.
-Turkoois kan niet goed tegen water en houdt ook niet van fel zonlicht.

In de kern:

  • Zelfverwezenlijking
  • Balans
  • Geluk
  • Gezondheid
  • Schoonheid
  • Trouw
  • Beschermend
  • Kalmerend


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2022 De Edelstenenfee | sitemap | rss