Azuriet

De betekenis en werking van Azuriet:

Azuriet dankt zijn donkere azuurblauwe kleur aan een hoog gehalte koper. Hij hoort bij de zonnevlechtchakra, keelchakra, het derde oogchakra en de kruinchakra. De donkerblauwe azuriet die vaak schittert en met sterren bezaaid lijkt te zijn staat voor het reiken naar de hemel voor inspiratie en inzicht en het diep naar binnen treden naar jouw innerlijke kern.

Azuriet is een schitterende steen om meer over jezelf te weten te komen. Hij helpt je om inzicht te krijgen in hoe je zelf in elkaar steekt. Zowel fysiek, emotioneel en mentaal. Je ontdekt hoe jouw relatie is met jezelf, maar ook hoe je in relatie staat met anderen in je omgeving.
Azuriet laat je je open stellen en een diepe verbinding met Moeder Aarde maken. Hij opent je keelchakra en helpt je om moeilijke en diepgaande gevoelens te bespreken vanuit een veilig gevoel van geborgenheid. Azuriet helpt je om diep vanbinnen te kijken en te voelen wat oorzaken zouden kunnen zijn van verdrietzorgen of de stress die je ervaart. Hij schenkt moed om erover te praten en werkt ondertussen kalmerend zodat je dit in alle rust en ruimte kunt doen. 
Azuriet helpt je om de controle weer in eigen hand te nemen en laat je zien dat depressiesomberheid en stress periodes in het leven zijn en weer voorbij mogen gaan. Azuriet is een hele goede steen om je angsten en misschien zelfs fobieën aan te gaan en te overwinnen
Azuriet laat je verbinden met de aarde en de mensen om je heen en laat je onderdeel voelen van het grote geheel. Het is dan ook een goede helper voor pubers en jongvolwassenen die soms even moeite hebben met zichzelf terug te vinden en staande te blijven in deze grote (drukke) wereld. Azuriet helpt ze om moeilijke onderwerpen te durven bespreekbaar maken. Hij helpt ze om het niet op te kroppen en niet dicht te klappen tijdens diepe gesprekken.
Azuriet kan je ook goed ondersteunen bij de strijd tegen anorexia nervosa en je helpen om het heft in eigen hand te nemen.
Azuriet maakt moedig, leergierig en nieuwsgierig om de wereld te ontdekken. Hij maakt je creatief en inspireert je tot nieuwe inzichten en ideeën.
Hij verhoogt de concentratie, verscherpt de focus en verbetert het geheugen.
Fysiek bevordert azuriet de spijsvertering en de calciumhuishouding wat de groei helpt, maar ook artose helpt te verlichten. Azuriet harmoniseert de afgifte van hormonen door de schildklier. Hij ontgift de lever en helpt je bij het opruimen van gifstoffen. Ook bij het opruimen van vrijgekomen emoties. Het koper in de azuriet heeft een verbeterende werking op de hersenen en zenuwen. Azuriet helpt tegen onstekingen, zoals bij artritiskeelonsteking en huidonstekingen
Azuriet helpt bij allerlei klachten aan de keel en stem, zoals keelpijn, heesheid en een verkeerd stemgebruik.

Tips voor gebruik:

-Mediteren lukt beter met de hulp van azuriet. Neem hiervoor de azuriet in je handen of leg meerdere stukjes azuriet om je heen.
-Wist je dat je van getrommelde azuriet edelsteenwater kunt maken waarmee je je mond kunt spoelen om je gebit te versterken?

In de kern:

  • Inzicht
  • Inspiratie
  • Losmaken en loslaten
  • Geborgenheid
  • Kalmerend
  • Moed


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss