Ametrien

De betekenis en werking van Ametrien.

Ametrien is een bijzondere en erg mooie steen. In deze steen zitten eigenlijk twee kristallen die met elkaar vergroeid zijn, namelijk Amethist en Citrien. Het kristalstelsel van zowel Amethist als Citrien is trigonaal, waardoor je in Ametrien soms heel mooi drie gouden driehoeken in het prachtige paars ziet zitten. Met deze steen krijg je the best of both worlds! Hij zal negatieve spanningen en energieën neutraliseren, geeft rust en verdieping, schenkt kracht en brengt het zonnetje in huis!

De werking van amethist.

Misschien wel de meest bekende steensoort. Zijn kleur varieërt van lila tot diep donkerpaars. De kleur ontstaat door ijzer en mangaan.
Vroeger werd de amethist gebruikt als steen tegen dronkenschap en daar dankt hij zijn naam dan ook aan. A-methyl betekent namelijk anti-alcohol.

Amethist helpt goed tegen elke vorm van onmatigheid als hij gedragen wordt.
Amethist bevordert creativiteit en helpt je in visualisatie en meditatie dankzij mangaan.
Amethist hoort bij het zevende chakra en is de steen van de hoogste macht.
De kleur geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen.
Hij stimuleert en helpt je in je spirituele groei en ontwikkelt je intuïtie. Helpt je de stilte in jezelf te vinden.
Amethist vermindert zenuwachtigheid en stress en helpt de concentratie te verbeteren. Stimuleert zelfbeheersing. Kalmeert sterke emoties en brengt stabiliteit.

Hij helpt tegen spanningsmaagpijn, verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, ondersteund de lever, is goed voor de ogen en ontspant nek,- en schouderspieren.

De werking van Citrien.

Citrien hoort bij de zonnevlechtchakra en heeft een verwarmende werking en schenkt kracht. Citrien heeft een prachtige positieve energie! Met de citrien breng je het zonnetje in huis! Hij maakt vrolijk en blij en is dan ook een hele fijne steen tegen somberheid. Het is dan ook een goede steen voor mensen met angstenfobieën of depressie. Citrien helpt tegen faalangst, maakt zelfverzekerd, geeft moedenergie en levensvreugde.
Citrien stimuleert je om zelfdestructief gedrag tegen te gaan en houdt negatieve gedachten tegen.
De citrien is ook een mooie steen om bij mensen in de ruimte te plaatsen die (langdurig) ziek zijn. Hij zal ze opbeuren en kracht en nieuwe energie schenken.
Citrien is vitaliserend, zowel fysiek als mentaal en helpt tegen een vermoeide geest. Hij stimuleert je, geeft doorzettingsvermogen en vergroot de wilskracht. Een hele goede hulp wanneer je in een periode of situatie bent waarin je alles moet geven. Een fase waarin je tijdelijk die extra kracht en energie goed kunt gebruiken.
Ook in een examenperiode of wanneer de werkdruk erg hoog is kan de citrien je goed ondersteunen en je positiefopgewekt en gemotiveerd houden.
Citrien geeft een heldere geest, verhoogt je concentratie en is een zeer goede hulp bij het studeren.
Citrien stimuleert de creativiteit. Citrien helpt je om meer outgoing te zijn, extravert en helpt je om jezelf te uiten.
Citrien zal je helpen om gemotiveerd en enthousiast te werk te gaan, maar daarbij niet jezelf voorbij te lopen. Hij zal je op een ontspannen manier helpen. Ook in een gespannen situatie zal hij je helpen om niet agressief te reageren en zal hij je helpen om op een ontspannen manier om te gaan met teleurstellingen. Het is een fijne steen tegen stress en helpt bij een burn-out en om die te voorkomen.
Citrien werkt geestverhelderend en versterkt de intuïtie.
Citrien wordt ook vaak gekozen of cadeau gegeven voor geluk. De steen trekt geluksuccesrijkdom en overvloed aan en stimuleert je om dit geluk met de mensen rondom je te delen.
Naast de beschermende werking van citrien tegen negatieve invloeden zoals straling van gsm's, laptops en magnetrons kan de citrien ook de negatieve energieën absorberen, transformeren en opruimen.
Fysiek heeft citrien een positieve werking op de spijsvertering. Hij versterkt en stimuleert de maagmiltalvleeskliergalblaas, de lever en de darmen. Citrien stimuleert het ontgiften en bevordert de bloedcirculatie. Citrien helpt ook tegen blaasontsteking en infecties aan de. Hij geeft energie en is een zeer goede hulp voor mensen met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom)
Citrien is een goede steen tegen een winterdepressie. De zonnige 'licht'kracht helpt je door deze maanden heen.

Tips voor gebruik:


-Draag een ametrien als hanger of zaksteen voor kalmte en innerlijke rust en zijn vitaliserende werking. Deze steen biedt rust en schenkt tegelijk nieuwe energie. Een hele goede keus bij vermoeidheid, burn-out en cvs (chronisch vermoeidheidssyndroom)
-Plaats een ametrien in een ruimte waar creatief gewerkt wordt voor een energieke, positieve en opgewekte sfeer.
-Ametrien is een leuke steen voor mensen die op het podium staan of vaak iets voor een groep moeten presenteren. Hij geeft moed, helpt tegen stress en faalangst en maakt je zelfverzekerd, expressief en creatief.
-Een ametrien op de ziekenkamer geeft kracht en positiviteit aan de zieken.
-Ametrien is ook een geweldige steen om in de woonkamer te plaatsen! Hij zal negatieve spanningen en energieën neutraliseren, brengt het zonnetje in huis en houdt je leefruimte energetisch schoon. Hij zal hier rust geven en helpt een ontspannen sfeer te creëren en om een overgevoelige atmosfeer te zuiveren.

-Ametrien geeft energie aan al wat leeft, dus niet alleen aan mensen, maar ook aan dieren, planten en de aarde.
-Leg een ametrien liever niet in de zon. De mooie kleur zal verbleken door het zonlicht.

In de kern:

  • Spirituele rust
  • Kracht
  • Energie
  • Helderheid
  • Creativiteit
  • Geluk
  • Harmonie

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss