Wolfmaan 10 januari 2020

Holla to the Moon!!

Men, wat is deze Wolfmaan sterk dit jaar! Wie heeft er nog meer last van slapeloze nachten? Al nachten achteréén kan ik wel naast de wolven op de heuvel plaats nemen en mee huilen naar de maan. Zoveel energie!! En tegelijk een remmende werking. Hart versus het verstand. Ideëen ten overvloede, pit, spirit en vurige zin! Maar tegelijk ook het nuchtere verstand wat ook zijn mening heeft en zijn vraagtekens bij alles zet. Overwegen, overdenken.. Maar mijn gevoel zegt mij dat deze Volle Wolfmaan nu het startsein geeft om weer te gaan doen. Heerlijk! Wat een wild en vrij gevoel!

Zet je edelstenen en kristallen klaar, plaats een glazen karaf met water in de vensterbank en creëer een zo comfortabel mogelijk plekje voor jezelf! Bereid je maar voor op een bijzondere avond op 10 januari 2020!!

De Wolfmaan komt eraan!!!

De wat..? Jáháá onze Grootmoeder Maan zal ons weer trakteren op een bijzondere show! Laten we allemaal duimen en hopen op een mooie heldere lucht, zodat we met z'n allen kunnen gaan genieten van dit bijzondere fenomeen.

Een gedeeltelijke maansverduistering in de bijschaduw ontstaat wanneer de maan zich beweegt door de schaduw van de aarde. Zo valt er dus op een deel van het maanoppervlak minder direct zonlicht. Deze eclips is goed te zien (mits het onbewolkt zal zijn) vanuit Nederland en België! Hij zal weliswaar minder spectaculair zijn dan de Super-Bloed-Wolfmaan van vorig jaar toen hij én volledig verduisterde (bloedmaan) én ook nog eens super dichtbij de aarde stond. Toch is het zeker weer de moeite waard om even stil te staan en met z'n allen even onze blik naar boven te richten en tegelijk positieve wensen te doen.

De eerste volle maan van het jaar heet de Wolfmaan. Deze naam komt van de Indianen die in hartje winter vaak het gehuil van de hongerige wolven steeds dichter bij het dorp hoorden komen.
 

Vergeet niet om gebruik te maken van deze maanmagie om al je favoriete stenen en kristallen op te laden! Je kunt ze in de vensterbank plaatsen, maar zet ze nog liever buiten op een mooi plekje waar ze kunnen maanbaden. Een glazen karaf met water die je een nacht in het licht van de volle maan laat staan, geeft je maanwater. Neem een goede intentie in gedachten wanneer je de kan met water plaatst. De volgende dag kun je een glaasje van dit opgeladen maanwater drinken. Visualiseer jezelf tijdens het drinken in het zuivere licht van de volle maan. Dit is heel heilzaam water. Niet alleen voor jou, maar ook voor je huisdieren en planten!

Maak er deze krachtige Wolfmaan een extra mooi ritueel van door je dromen en wensen op te schrijven en ze bijvoorbeeld op te lezen voor de maan. Mijn oudste dochter (nu 7 jaar) en ik doen dit altijd graag samen. Een heel warm en fijn dochter en moeder moment. Wij beginnen altijd met de woorden "Maan, maan, lieve maan.."
 

Hieronder zie je de tijden van de eclips. Geniet ervan!

Veel liefs, De Edelstenenfee

De eclips duurt in totaal 4 uur, 8 minuten en 36 seconden.
-De gedeeltelijk eclips in de bijschaduw begint om 18.06 uur.
-Maximum eclips: 20.10uur
-Gedeeltelijke eclips in de bijschaduw eindigt om 22.15 uur

 

 

 

© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss