Haliet

Roze Haliet.


Roze Haliet uit Searles Lake in Californië. Wanneer De Edelstenenfee iets nieuws in haar edelstenen webshop krijgt zoekt ze altijd eerst graag naar de interessante feitjes van de nieuwe steen, dus hier volgt allereerst weer een leuk weetje over de Roze Haliet voor jullie: Roze Haliet wordt gevonden in een bijzonder meer waar het zoutgehalte zeer hoog is. Ongeveer 5 x hoger dan zeewater! Ieder najaar komen er na de warme droge zomermaanden kleine stukjes droog te staan en ontstaan er poeltjes. Het is zoeken naar de meest donkerbruine tot roodgekleurde poeltjes. Dit is namelijk een teken dat er zich in dit water extra veel halofiel micro-organismen bevinden! Halofiel is een organisme dat juist dol is op extreem hoge zoutconcentraties en het dus goed doet in dit water. (Halos is Grieks voor zout) Roze Haliet dankt zijn prachtige roze kleur aan deze micro-organismen. Wanneer deze organisme doodgaan kleuren ze het mineraalwater namelijk rood. Wanneer het water in de zomer warmer wordt kan het soms zelfs kleuren tot een bordeaux rood! Met een beetje geluk vangt het zoutkrstal een beetje van dit rode materiaal op tijdens zijn groei en zo ontstaat de geliefde roze kleur in Roze Haliet. 

Deze prachtige gekristalliseerde Roze Haliet met vaak zulke bijzondere kubische vormen is zeer geliefd bij veel mineraal verzamelaars!!

Roze Haliet is een steen die staat voor eigenwaarde en liefde voor jezelf. Hij heeft een harmoniserende werking op het hartchakra en de zonnevlechtchakra en helpt om blokkades te verwijderen. Roze Haliet heeft een reinigende werking voor de aura. Laat los wat je niet meer dient. Deze lieve steen helpt je om twijfels en angsten los te laten en om negatieve patronen, denkwijzen en relaties te doorbreken. Roze Haliet is een goede steen voor self-care. Je mag lief zijn en goed zorgen voor jezelf. Roze Haliet helpt je om te gaan staan in je eigen kracht.
 

Tips voor gebruik:

-Gebruik Roze Haliet om het hart te genezen van emotionele wonden. Mediteer eens met de steen op het hartchakra. Roze Haliet kan je een positieve boost geven om te kiezen voor een leven met meer zelfliefde. Geen zorgen..dit zal zeker ook een positieve invloed op je omgeving en geliefden hebben!
-Haliet is gekristalliseerd zout. Zorg daarom dat je mooie steen niet in aanraking komt met water.


In de kern:

  • Self-care
  • eigenwaarde
  • kracht
  • loslaten
  • emotionele genezing
  • zelfliefde

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2022 De Edelstenenfee | sitemap | rss