Amethist

De werking van Amethist.

Misschien wel de meest bekende steensoort. Zijn kleur varieërt van lila tot diep donkerpaars. De kleur ontstaat door ijzer en mangaan. Wij hebben de mooiste donkere amethist van eerste kwaliteit!
Vroeger werd de amethist gebruikt als steen tegen dronkenschap en daar dankt hij zijn naam dan ook aan. A-methyl betekent namelijk anti-alcohol.

Amethist helpt goed tegen elke vorm van onmatigheid als hij gedragen wordt.
Amethist bevordert creativiteit en helpt je in visualisatie en meditatie dankzij mangaan.
Amethist hoort bij het zevende chakra en is de steen van de hoogste macht.
De kleur geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen.
Hij stimuleert en helpt je in je spirituele groei en ontwikkelt je intuïtie. Helpt je de stilte in jezelf te vinden.
Amethist vermindert zenuwachtigheid en stress en helpt de concentratie te verbeteren. Stimuleert zelfbeheersing. Kalmeert sterke emoties en brengt stabiliteit.

Hij helpt tegen spanningsmaagpijn, verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, ondersteund de lever, is goed voor de ogen en ontspant nek,- en schouderspieren.

Tips voor gebruik:

-Een cluster van amethist is door zijn zuiverende werking dé steen om al je andere kristallen te reinigen. Hij zal de negatieve energie niet opnemen, maar neutraliseert deze. Leg voor het ontladen van je stenen en sieraden ze 's avonds voor het slapen gaan op een amethistcluster.
-Amethist geeft rustverdieping en harmonie in huis als je een mooi stuk in de woonkamer legt. Hij zal negatieve spanningen en energieën neutraliseren en houdt je leefruimte energetisch schoon.
-Draa
g een amethist als hanger of zaksteen voor kalmte en innerlijke rust.
-Werkt heel goed tegen slapeloosheid, maar ook tegen nachtmerries. Leg hiervoor een geslepen steen onder je hoofdkussen of zet een mooie cluster op je nachtkastje.
-Een hele goede steen tegen spanningshoofdpijn. Hou hiervoor een geslepen amethist tegen je voorhoofd.
-Amethist is een hele fijne steen om in een meditatieruimte te plaatsten. De meditatie zal naar een hoger niveau getilt worden dankzij zijn ontspannende trillingen.
-Ook in een wachtruimte of spreekkamer is de steen op zijn plaats. Hij zal hier rust geven en helpt een ontspannen sfeer te creëren en om een overgevoelige atmosfeer te zuiveren.
-Als een amethist in ruwe vorm wordt gebruikt om een ruimte te beïnvloeden moet je rekening houden met de kleurintensiteit en de grootte van de kristallen. De donkere amethist werkt het sterkst. Het verschil tussen grote en kleine kristallen is dat grote kristallen sterker hun energie kunnen richten en de kleine kristallen weer fijner werken. De persoonlijke voorkeur is hierin belangrijk.
-Leg een amethist liever niet in de zon. De mooie kleur zal verbleken door het zonlicht.

In de kern:

  • Balans
  • Zelfbeheersing
  • Spirituele rust
  • Zuivert
  • Kalmerend
  • Harmonie
  • Intuïtie
  • Helderheid

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss