Eldariet

De werking van Eldariet.

Eldariet bestaat uit meerdere mineraalsoorten. Kwarts is het grootste bestandsdeel. Hij wordt vaak verkocht onder de naam Kambabe Jaspis wat misleidend is, want Eldariet is geen jaspissoort maar een rhyoliet. Eldariet is kwarts en heeft ogen en holtes met miniscuul kleine kristalletjes, net als rhyoliet.
 

De werking van Rhyoliet:

Rhyoliet is een vulkanisch gesteente. Rhyoliet is geliefd om zijn prachtige en unieke patronen.

Rhyoliet helpt je positief en moedig door te gaan, wat er ook gebeurt. Hij versterkt lichaam, geest en ziel en geeft zelfvertouwen, inzicht en balans.
Rhyoliet helpt je de bron van problemen te vinden en aan te pakken.
Hij helpt bij het verwerken van trauma's en karma uit vorige levens.
Snelwisselende emoties komen in balans en mensen die niet lekker in hun vel zitten hebben baat bij het dragen van rhyoliet.
Hij helpt het hoofd koel te houden en het hart rust te geven en is ook een fijne steen bij het verwerken van liefdesverdriet en rouwverwerking.
Het langdurig dragen van rhyoliet geeft kracht en energie. De steen is dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben vermoeidheid, uitputting en multiple sclerose.
Rhyoliet bevordert de spijsvertering, de bloedsomloop en heelt zenuwontstekingen.
Rhyoliet bevordert de opname van vitamines en mineralen, met name vitamine B.
Hij heeft een harmoniserende werking op het hormoonstelsel en heelt klachten zoals een te snelle of te trage stofwisseling, menstruatieklachten, overgangsklachten en suikerziekte.
Rhyoliet heeft een bevorderende werking op het gehoor en helpt tegen oorsuizen.
Het dragen van rhyoliet kan blaasstenen en nierstenen helpen voorkomen of oplossen.
Als laatste heeft rhyoliet ook een positief effect op huidaandoeningen, zoals puistjes, acné, uitslag en infecties.


Eldariet heeft naast bovengenoemde algemene werkingen van Rhyoliet nog extra werkingen:
 Eldariet wordt in de edelstenentherapie graag ingezet om je te helpen ontspannen. Eldariet kan je helpen om angsten en fobieën te overwinnen. 
Eldariet kan je in meditatie laten inzien dat ogenschijnlijke grote verschillen zoals het verschil tussen licht en donker, groot en klein, man en vrouw, maan en zon, meer samenhangen dan je zou denken. Alles is één. Hij laat je diep vanbinnen kijken naar jezelf, naar je hele persoon. Je zal bewust worden van je goede, maar ook minder leuke kanten. Eldariet laat je zien dat het niet erg is, deze minder positieve kant van je. En juist door hier bewust van te worden en er eens goed naar te kijken kun je er iets aan gaan doen.
Eldariet helpt je om je buitenkant, degene die je bent voor de buitenwereld, de misschien wat stoerdere jij, samen te laten komen met je zachtere, misschien toch wat onzekere en meer emotionele binnenkant. Hij zorgt ervoor dat je meer één wordt met jezelf en dat je hier meer balans in kunt vinden.
Eldariet is een steen van geestelijke en spirituele groei en helpt je de kennis te vinden waar je naar zoekt. Hij versterkt het doorzettingsvermogen, maakt flexibel en veerkrachtig en schenkt vitaliteit en levenskracht.

Fysiek helpt eldariet ook goed bij een droge huid, droge lippen en bij droge slijmvliezen in neus, keel en mond. Draag hiervoor de steen langere tijd. Keelklachten en longklachten nemen af door het dragen van een eldariethangertje. Draag deze dan aan een kortere ketting, zodat het steentje zo dicht mogelijk bij de keel ligt.
Eldariet kan je helpen bij problemen met overmatig of juist te weinig zweten. Hij herstelt de werking van de zweetklieren en de vochtbalans.
Eldariet is een hele goede helper bij stress. Hij werkt spierontspannend en vermindert verkrampingen. Hij maakt de kaken, nek en schouders weer los en geeft nieuwe energie om door te gaan in tijden van stress.
Eladariet heeft een diepe helende werking en kan op dna-niveau de cellen helpen te herstellen. Draag ook hiervoor de steen voor langere tijd.


Tips voor gebruik:

-Wist je dat Eldariet in combinatie met Rhodochrosiet het trillen en bibberen door de ziekte van Parkinson kan verminderen?
-Naar een spannende gebeurtenis onderweg? Neem een Eladariet steen mee in je broekzak en neem hem zo nu en dan even fijn in de hand om de stress en spanningen te verminderen.
-Als je vaak in strijd bent met jezelf dan kan het heel nuttig zijn om eens te mediteren met de Eldariet om weer in harmonie met jezelf te komen.
 

In de kern:

  • Ontspanning
  • Harmonie
  • Één worden met jezelf
  • Veerkracht
  • Vitaliteit
  • Geestelijke en Spirituele Groei


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss