Seleniet

De werking van Seleniet

Seleniet is een bijna-edelsteenvariant van het mineraal gips. Hij glinstert net als de maan en is vernoemd naar de Griekse maangodin Selena. Gips werd gevormd door verdamping van oeroude zeeën en zoutwatermeren en seleniet verwijst naar deze oorsprong met haar prachtige helderheid en de oplosbaarheid.

Het vasthouden van seleniet kan helpen om de spanningen van de dag te verdrijven, net als pijnlijke herinneringen. Hij verplaatst negatieve emoties zoals wrok en oud kwaadheid. Hij lost blokkades op door snel stromende en koelende energie.
Seleniet neemt vermoeidheid weg, absorbeert emotionele disbalans en maakt vrolijk.
Hij werkt zowel op geestelijk als fysiek vlak verjongend en vitaliserend en helpt je om positief te (blijven) denken.
Witte seleniet hoort bij het hartchakra. Als je veel met seleniet werkt vergroot hij je intuïtie. Ook versterkt hij mediamieke vermogens zoals helderzien, -voelen, -horen en -weten.
In meditatie met seleniet helpt hij je om in contact te komen met engelen en maakt hij het mogelijk om door de tijd en andere dimensies te reizen.
Seleniet verdrijft duisternis en schaduwen en beschermt je tegen kwaad en schuld. Hij helpt je om uit de problemen te blijven.
Fysiek heeft seleniet een bijzonder goede uitwerking op de vruchtbaarheid. Tijdens de zwangerschap beschermt seleniet tegen erge hormoonschommelingen, oedeemvorming, voorweeën en negatieve emoties.
Seleniet heeft een sterke zuiverende werking op het vegetatieve zenuwstelsel en op de hersenen en het verstand. Hij brengt helderheid van geest en vergroot het bewustzijn.

Tips voor gebruik:

-Het vasthouden van seleniet helpt spanningen te verdrijven. Stel je voor dat je via de bovenkant van je hoofd inademend en via de selenieten in je handen die ontspannen naar beneden wijzen weer uit. Visualiseer je hoe alle problemen via de steen verdwijnen, geneutraliseerd en onschadelijk.
-Een bol van seleniet in de kamer kan de groei van tumoren minderen of zelfs stoppen.
-Draag een seleniet in je zak om overgewicht veroorzaakt door een verstoorde spijsvertering te verminderen.
-Een selenietlamp werkt zeer goed tegen oververmoeidheid, burn-out en stress.
-Een selenietlamp bevordert de slaap en is ook een hele fijne lamp om op de kinderkamer te zetten.

In de kern:

  • Verlossend
  • Verkoelend
  • Intuïtie
  • Engelen
  • Expansie
  • Rust
  • Vruchtbaarheid

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss