Calciet Soorten

De werking van calciet

Calciet is een veelvoorkomende en vrij zachte steensoort.

Calciet activeert en stimuleert groei. Zowel lichamelijk als geestelijk en op spiritueel vlak.
De steen werkt motiverend en schenkt daadkracht, zelfvertrouwen en standvastigheid. Geeft hoop en moed.
Hij bevordert de concentratie. Trekt succes aan. Maakt positief, geeft hernieuwde energie om door te gaan na tegenslagen en geeft weer pit bij mensen die de motivatie nodig hebben.
Bij emotionele stress kalmeert calciet en brengt de geest tot rust.
Calciet kan goed gebruikt worden om een vertrek van negatieve energie te reinigen. Reinig de steen dan ook regelmatig.
Calciet stimuleert de stofwisseling en het immuunsysteem.
Een calciet in de broekzak bevordert de groei bij kinderen en neemt groeipijn weg. Hij is bovendien door zijn zachte en opbeurende karakter uitermate geschikt voor kleine kinderen.
Ook heeft calciet een goede werking op het skelet en de gewrichten, het hart en helpt bij hartritmestoornissen en bevordert de opname van calcium

Calciet is er in meerdere kleuren die elk hun werkingen toevoegen aan de bovengenoemde algemene werkingen van calciet.

Blauwe calciet:

Versterkt je fantasie en brengt je weer in contact met het kind in jou.
Verhoogt je zelfbewustzijn en helpt je je eigen weg te vinden.
Blauwe calciet werkt kalmerend en zorgt voor ontspanning.
Hij beschermt je tegen negatieve energie.
Blauwe calciet hoort bij de keelchakra en helpt je beter te communiceren, helpt tegen stotteren en bij stemproblemen.
Blauwe calciet heeft een positieve werking op de keel, longen en de schildklier. Helpt bij voorhoofd,- en bijholteontstekingen. Werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. Stimuleert het immuunsysteem en de lymfe.

Honing calciet:

Een warmeverzachtende en tegelijk zeer krachtige steen. Honing calciet hoort bij de zonnevlecht en werkt daar transformerend. Helpt oud pijn te verzachten en helpt bij het oplossen van oude pijnstukken uit vorige levens. Hij werkt zuiverend en maakt weer heel. Honing calciet brengt je terug bij je eigen goddelijke kracht en werkt verlichtend.

Mangano calciet:

Mangano calciet is een steen van het hart. Zowel fysiek als emotioneel. Een vriendschapssteen en maakt relaties sterker.
Helpt bij het oplossen van trauma's of het verwerken van oud verdriet en leert je weer van jezelf te houden.
Mangano calciet geeft lucht, vermindert zorgen en maakt je weer blij. Hij brengt weer vertrouwen in de toekomst.
Mangano calciet hoort bij het hartchakra en versterkt het hart en normaliseert het hartritme. Hij is goed voor de bloedsomloop, bloedvaten, bindweefsels en de huid. Mangano calciet werkt spierontspannend.

Oranje calciet:

Oranje calciet vrolijkt je op en geeft je energie en levenslust. Maakt positief en brengt je in een goede stemming.
Een oranje calciet is uitstekend geschikt voor het gebruik bij genezingsprocessen. Zowel innerlijke als uiterlijke pijn geneest sneller. Het plaatsen van een oranje calcietbol in een ruimte waar geleefd wordt of op de ziekenkamer werkt zeer goed. Hij werkt reinigend en werkt vitaliserend.
Heeft een goede uitwerking op de voortplantingsorganengalblaas en helpt bij last van de darmen door bijvoorbeeld ziekte van Crohn of obstipatie.
Tijdens de zwangerschap ondersteund oranje calciet de ontwikkeling van de foetus en helpt tegen ochtendmisselijkheid.

Groene calciet:

Groene calciet maakt je vrolijk en optimistisch. Hij schenkt veerkracht, helpt je om negatieve patronen te doorbreken en brengt je in balans. Groene calciet is een sterk reinigende steen. Hij hoort bij de hartchakra en thymus. Hij stimuleert de ontgifting en helpt het lichaam te ontdoen van bacteriële infecties en versterkt het immuunsysteem. Groene calciet brengt verkoeling bij koorts en helpt tegen ontstekingen. Het is een fijne steen voor iemand met artritis of artrose. Hij helpt bij klachten aan de maag, lever, de gal en de bijnieren. Hij stimuleert de thymus. Ook wordt hij gebruikt tegen hartkwalenlongaandoeningen en bij huidklachten.

Pistache & Caribbean calciet:

Deze prachtige kleur calciet maakt je vrolijk en optimistisch! Het is een heel liefdevolle steen die je een heerlijk kalm gevoel van ontspanning en sereniteit geeft. Deze prachtige steen dankt zijn naam aan het gegeven dat hij je het relaxte gevoel van de Caribische stranden brengt. Geluk en blijheid is wat deze steen uitstraalt! Hij schenkt veerkracht, helpt je om negatieve patronen te doorbreken en brengt je in balans. Groene calciet is een sterk reinigende steen. Hij hoort bij de hartchakra en thymus. Hij stimuleert de ontgifting en helpt het lichaam te ontdoen van bacteriële infecties en versterkt het immuunsysteem. Groene calciet brengt verkoeling bij koorts en helpt tegen ontstekingen. Het is een fijne steen voor iemand met artritis of artrose

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss