Robijn

De werking van Robijn.

Robijn hoort bij de korundgroep en wordt gekleurd door chroomoxiden.
Robijn wordt ook wel 'Koning der Stenen' genoemd en hoort dan ook bij koningen en bij macht. Bij het horen van de naam robijn zal je vast terugdenken aan sprookjes waarin de koningen en koninginnen kronen droegen bezet met robijnen of waarin de piraten een schatkist vonden vol goudstukken en robijnen.

Zoek je naar kracht en warmte, dan is robijn een goede steen om te kiezen. Zeker als je na een moeilijke periode extra kracht kunt gebruiken! Hij brengt het hart in balans. Robijn verwarmt en brengt rust.
Voor timide mensen zal de robijn een goede helper zijn. Hij versterkt de ego, helpt je om meer doorzettingsvermogen te krijgen en maakt je doelbewust. Hij maakt je actiefvrolijk en enthousiast en werkt motiverend om je doel te behalen. Als je vast lijkt te zitten helpt de robijn om alles weer (sneller) te laten lopen. Hij verhoogt de concentratie, spreekt je fantasie aan en stimuleert je om vaker het initiatief te nemen. Hij helpt onzekere mensen spontaner te worden en geeft je moedzelfvertrouwen en zelfrespect.
Robijn hoort bij alle chakra's, maar met name bij de onderste drie. Hij helpt je om te aarden en realistisch te blijven. Ben je een perfectionist, dan is de robijn een fijne steen om je te helpen de lat voor jezelf wat minder hoog te leggen. Robijn activeert het hartchakra en laat je meer leven vanuit je hart. Hij zorgt voor passie en dynamiek.
Fysiek versterkt robijn het hart, stimuleert de bloedsomloop, de bijnieren, de milt en de bloedaanmaak. Hij zorgt voor een goede doorbloeding van de hersenen en het beenmerg. Hij reguleert de aanmaak van de rode en witte bloedlichaampjes en versterkt zo het afweersysteem en vermindert de kans op infecties en heeft een gunstige werking bij jicht. Robijn heeft een krachtige positieve werking op het bloed en kan aangeraden worden bij bloedgerelateerde kanker zoals leukemie. Dankzij de positieve werking op de doorbloeding is de robijn ook goed voor de huidnagels en het haar. Zeker bij haaruitval kan robijn een goede keuze zijn. Alle organen krijgen meer zuurstof.
Robijn werkt harmoniserend op de hormoonhuishouding, helpt bij menstruatie en overgangsklachten, verhoogt het libido (brengt meer passie en dynamiek in de liefde) en kan gedragen worden om een miskraam te voorkomen.
Robijn stimuleert de spijsvertering en de darmen en laat de schildklier sneller werken. Dit in combinatie met zijn stimulerende en activerende werking zorgt ervoor dat het een goede steen is om te dragen als je graag wilt afvallen.
Robijn verdrijft melancholie en is goed tegen vermoeidheid. Hij geeft weer nieuwe energie en tegelijk kalmeert robijn bij overactiviteit.

Tips voor gebruik:

-Niet geschikt voor kinderen
-Als iemand al vrij dominant en temperamentvol is, dan is robijn geen goede steen om te kiezen. Hij kan dan voor jaloezie, drift en agressie zorgen en dat is zeker niet de bedoeling van deze mooie steen. Het is dan beter om een tegenpool te kiezen en voor een blauwe steen te gaan.
-Als het zoeken naar kracht en warmte is, dan is het wel goed om voor de robijn te kiezen. Het is dan juist een hele plezierige steen om te dragen.

In de kern:

  • Koning der Stenen
  • Positief denken
  • Voedend
  • Kracht
  • Warmte
  • Passie


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss