Maansteen Soorten

De werking van Maansteen

Maansteen is een natriumkaliveldspaat. De kleur kan variëren van zilverwit, beige, bruin tot roodachtig en altijd met een parelmoerachtige glans. Als hij wit is met een blauwe weerschijn dan noemen we hem een regenboog maansteen of soms ook wel een witte labradoriet. Regenboog maansteen kan kleine stukjes zwarte tourmalijn bevatten.
In de oude Indiase cultuur werd (en nog steeds) hij zeer geliefd. Het was een cultuur die zich veel bezig hield met spiritualiteit, die zich veel meer interesseerde voor de gevoelssfeer. Een echte 'maan'cultuur.

Maansteen is een steen die hoort bij goden en godinnen. De steen van de voortplanting en de liefde. Het is een steen van hoop en reinheid.
Maansteen is verbonden met de maan en brengt je in contact met je innerlijke Godin.
Maansteen helpt tegen ontevredenheid en hebzucht. In deze materialistische wereld verharden wij ongewild en maansteen helpt je weer terug te komen bij je gevoelsleven. Het is een verzachtende, tedere steen en uitstekend geschikt om verharde en verbitterde mensen weer gevoeliger te maken.
Maansteen wordt veel gebruikt bij onvruchtbaarheid en staat bekent om de verbluffende resultaten. Belangrijk is wel te benoemen dat de oorzaak van de onvruchtbaarheid belangrijk is, maar als de oorzaak ligt in gespannenheid of een verstoorde huishouding, dan is de maansteen een goede helper.
De maansteen is ook een goede beschermer tegen ongeluk of vergiftiging.
Hij is goed voor de maag, vooral tegen maagzuur en bevordert de spijsvertering.
De maansteen is een zeer geliefde steen als hulp bij menstruatiestoornissen, zoals onregelmatige bloedingen, krampen en PMS.
Hij werkt ook heel goed bij astmatische klachten als je de steen als hanger draagt. Hij helpt ook allergische reacties op insectenbeten te verzachten.
Maansteen helpt bij herstellen van een verstoord dag- en nachtritme bijvoorbeeld door nachtdiensten.
Maansteen werkt stimulerend op de pijnappelklier en harmoniseert deze met de wisseling van de seizoenen. Dit bevordert de groei van kinderen.
Hij maakt spontaan en geeft levensvreugde en inspiratie. Dit werkt weer verjongend.
Maansteen is een vrouwelijke steen, en is dus ook geschikt om mannen in aanraking te brengen met hun vrouwelijke kant en zo makkelijker hun emoties te kunnen uiten.
Maansteen vergroot de hartchakra en laat zo het empatisch vermogen groeien en stimuleert je te leven met compassie voor de medemens. Hij zorgt voor een diep gevoel van spirituele verbinding.

Regenboog maansteen werkt naast bovengenoemde algemene werkingen van de maansteen nog meer op het spirituele vlak. Hij stimuleert de spirituele ontwikkeling en de spirituele gaven. Hij geeft inzichtgevende en spirituele dromen. Hij beschermt je ook op spiritueel gebied.

Zwarte maansteen werkt naast bovengenoemde algemene werkingen van maansteen heel goed om je te aarden en te beschermen tijdens spirituele activiteiten. Hij helpt je bij je spirituele ontwikkeling en laat je tijdens meditatie een diepe, sterke connectie maken met de maan en je innerlijke vrouwelijke kracht. Het zijn prachtige stenen die op het eerste gezicht zwart lijken, maar als je ze beweegt gaat er een magische zilveren maanglans over de steen.

Roze maansteen werkt naast bovengenoemde algemene werkingen van maansteen heel goed om je meer van jezelf te laten houden en je gevoel van eigenwaarde te vergroten. Deze lieve steen biedt troost en werkt kalmerend in vervelende situaties. Hij beschermt je tegen angst en is een fijne, zachte steen voor kinderen en gevoelige mensen. Fysiek bevordert roze maansteen de spijsvertering en helpt hij bij menstruatie- en overgangsklachten.

Groene maansteen heeft naast bovengenoemde algemene werkingen zich gespecialiseerd in compassiemedeleven en liefde. Liefde voor de ander, maar ook voor jezelf. De groene maansteen hoort bij de hartchakra en helpt om je hart open te stellen.

Tips voor gebruik:

-Mediteer met een maansteen bij volle maan en vergoot je intuïtie en helderziendheid.
-Een maansteen is een bijzonder geschenk voor iemand met een zwangerschapswens.

In de kern:

  • Spirituele dromen
  • Intuïtie
  • Innerlijke Godin
  • Liefde
  • De maan
  • Spirituele verbinding
  • Harmoniseert de menstruatiecyclus
  • Stimuleert de vruchtbaarheid

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss