Jade

De betekenis en werking van Jade
 

De naam Jade verwijst naar zijn vroegere spaanse naam: 'Piedra de yjada' wat betekent  'lendensteen'. Dat geeft meteen aan waar jade vroeger veel voor gebruikt werd. De steen werd vaak ingezet als middel tegen nierkwalen, en tot op heden is dat nog steeds het geval.

Jade kennen we allemaal als steen die bij China hoort. Daar zul je veel symbolische beelden tegenkomen die van jade zijn gemaakt. Jade staat symbool voor barmhartigheid, onbaatzuchtigheid, wijsheid, rechtvaardigheid en moed. Wist je dat veel zakenlieden in China vaak jade bij zich dragen? Dat doen ze omdat jade helpt bij het onderhandelen, hij trekt recht aan. Zou het daarom zijn dat vele Chinezen zo succesvol zijn?

Jade heeft op alle chakra's een positieve werking, maar heeft in het bijzonder een helende en herstellende werking op de basischakra, de zonnevlecht en het hartchakra.
Jade op de zonnevlechtchakra heeft een stimulerende werking op de zenuwen. Hierdoor krijg je een sneller reactievermogen, zowel fysiek als mentaal.
Jade helpt je om op een kalme manier in balans te komen en helpt je om je doel te vinden. Hij helpt om lichaam en geest op één lijn te brengen. Hij heeft een rustgevende werking in vervelende situaties en geeft je de energie en kracht om ondanks tegenslagen toch door te gaan.
Jade straalt harmonie uit. Hij helpt om mensen die soms te veel in het geestelijke zijn en dan weer te veel in het stoffelijke weer in evenwicht te komen. Hij helpt bij een onrustig gevoel.
Jade is een goede hulp bij het verwerken van een traumatische ervaring, in een rouwproces of bij liefdesverdriet.
Jade geeft je zin in het leven en om in balans te komen. Hij stimuleert je om goed te luisteren naar je lichaam en om een gezonde levenstyle aan te nemen zoals bijvoorbeeld gezonder te gaan eten. Hij maakt je vrolijk, opgewekt en motiveert je om plannen te maken en deze ook waar te maken.
Jade kan je mooie dromen brengen met wijze boodschappen.
Jade is een geliefd amulet. Hij beschermt je tegen fysiek en geestelijk letsel en is een steen die voor gelukvoorspoed en een lang leven staat.
Fysiek is de jade een goede hulp bij nierkwalen. Hij stimuleert en ontgift de nieren. Jade verbetert het afvoeren van urinezuren. Dit heeft een gunstig effect bij reuma en jicht. Ook helpt jade tegen het vasthouden van vocht (oedeem) en helpt hij bij allerlei ontstekingen zoals nierontsteking, blaasontsteking en maagklachten. Ook bij incontinentie is jade een goede keuze. Jade helpt ook tegen suikerziekte.
Jade versterkt huid, haar, nagels, spieren, de botten en de ogen. Ook littekens worden minder wanneer je een jadesteen draagt.
Jade is ook een steen die goed werkt bij hartklachten. Hij vermindert de bloeddruk en helpt tegen hartritmestoornissen.
Jade helpt je sneller te herstellen na ziekte. Het hele immuunsysteem krijgt een boost en hij maakt je vitaal en vol nieuwe energie.
Jade heeft een positieve werking op het hormoonstelsel. Hij helpt bij onvruchtbaarheid en stimuleert de werking van de eierstokken, de teelballen en de baarmoeder. Hij stimuleert de bevruchting. Jade is een beschermende steen tijdens de zwangerschap voor zowel moeder als kind en zorgt voor een voorspoedige bevalling.
 

Tips voor gebruik:

-Draag een jade bij een belangrijke bespreking. Jade trekt het recht aan en brengt geluk.
-Het drinken van jadewater helpt tegen nierstenen, galstenen en blaasstenen.
-Jade is een krachtige en evenwichte steen. Draag deze steen bij je wanneer je weer in balans wil komen. Zowel geestelijk als fysiek.
-Jade is een mooie steen om bij een zwangerschapswens te dragen. Zowel voor de man als de vrouw. Hij helpt bij onvruchtbaarheid en stimuleert de bevruchting. Én hij brengt geluk.


In de kern:

  • Balans
  • Vitaliserend
  • Harmonie
  • Rust
  • Evenwicht
  • Geluk
  • Beschermer

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss