Hematiet

De werking van Hematiet.

Hematiet is een ijzeroxide. Op het eerste gezicht lijkt hematiet meer op een metaal dan op een steen. Hij heeft een heel mooi spiegelend, glanzend oppervlak. De oude Egyptenaren hadden ook spiegels gemaakt van hematiet.
De hematiet wordt ook wel 'bloedsteen' genoemd. Dit is vanwege het feit dat het slijpwater van hematiet bloedrood is. Het is dus wel een beetje verwarrend dat heliotroop en hematiet dezelfde bijnaam hebben.

Hematiet is een goede steen voor mensen die veel geduld moeten opbrengen en veel geklaag moeten aanhoren. Hij maakt je sterk en geduldig.
Hematiet hoort bij het aardechakra en het basischakra. Hij zorgt dat je met beide benen op de grond blijft staan. Hij geeft moedwilskracht en energie. Verlegen mensen helpt hij om meer te durven en minder in beperkingen te denken. Hij helpt je om helemaal jezelf te zijn en geeft je zelfvertrouwen.
Hematiet helpt je om verslavingen en dwanggedachten los te laten. Hij geeft levensmoed en versterkt de wil om te leven. Hij verwarmt je hart, geeft kracht en moed. Hematiet beschermt je en legt een schild om je heen om je te beschermen tegen alle vormen van negatieve energie. Hij transformeert de negatieve energie in positieve energie.
Fysiek laat hematiet je een betere houding aannemen. Met name als je bijvoorbeeld met opgetrokken schouders of een kromme rug loopt of zelfs inééngedoken zit ten gevolge van angsten.
Hematiet helpt logisch en analytisch te denken. Hij verscherpt de concentratie en focus en is een goede steen om bij je te dragen bij studies als wiskunde, scheikunde en natuurkunde of wanneer je een probleem moet oplossen.
Hematiet heeft een krachtige positieve uitwerking op het hart en het bloed. Hij verbetert de bloedsamenstelling, helpt zeer goed bij bloedarmoede en vergroot de opname van ijzer uit voedsel. Na een zware operatie of na uitputting door ziekte zorgt hematiet voor een sneller herstel. Hematiet stimuleert de doorbloeding en helpt goed tegen koude handen en voeten en bij de ziekte van Reynaud (witte, bloedeloze vingers bij kou). Hematiet helpt goed bij alle klachten die met het bloed te maken hebben, zoals menstruatieklachtenbloedneuzenblauwe plekkenspataderenkuitkramp en hartritmestoornissen. Hij werkt bloedreinigendstelpt bloedingen en heeft een positieve werking op de milt en verhoogt de weerstand
Hematiet is pijnstillend en kan goed verlichting geven bij zowel chronische als acute pijn.
Let wel op bij onstekingen. Deze kan hematiet juist verergeren.
 

Tips voor gebruik:

-Hematiet absorbeert negatieve energie en laat die afvloeien naar de aarde. Het is een zelfreinigende steen, dus maak je geen zorgen dat hij vol raakt. Hematiet wordt vanwege deze eigenschap veel gebruikt om andere edelstenen te ontladen. Vul een schaaltje met hematietsteentjes en leg je edelsteen of sieraad gedurende de nacht op de hematiet om ze te ontladen.
- Hematiet is ook een geweldige steen om de ruimte van negatieve energie te reinigen. De steen helpt bijzonder goed tegen aardstralen. Plaats hiervoor een bol, een grote trommelsteen of een schaaltje met kleine steentjes op de vloer.
-Hematiet heeft een hele mooie eigenschap. Hij versterkt het zilveren koord tussen de ziel en het fysieke lichaam. Een mooie steen voor pasgeboren baby's, maar ook voor kinderen en volwassenen die een zware operatie krijgen.
-Leg een hematiet voor het slapen onder je kussen. Hij helpt tegen piekeren en absorbeert negatieve, malende gedachten. Hij helpt ook tegen tandenknarsen.
-Draag hematiet om je energie te herstellen als je je moe voelt.


In de kern:

  • Geeft kracht en energie
  • Zelfreinigend
  • Ontladen
  • Beschermend
  • Aardend
  • Bloedsteen
  • Versterkt het zilveren koord


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss