Eye of Saint Lucia

De betekenis van de beeldschone Eye of Saint Lucia!

De Eye of Saint Lucia is van schelp! Dit is namelijk het sluitdeurtje van een schelpdier geweest! De mediterrane "Rough Turbo" genaamd. 

De operculum (het deurtje) laat het diertje los wanneer hij te klein geworden is voor zijn schelp. Hij maakt dan weer een nieuwe aan! Deze prachtige Eye of Saint Lucia operculums zijn zeer geliefd bij velen!
Er zijn twee manieren om deze schelpen te verkrijgen: Vissers vangen de schelpdieren en verwijderen de operculums en zetten vervolgens de zeeslakken weer terug in zee. Zij vormen weliswaar weer een nieuwe operculum echter vinden wij van De Edelstenenfee dit niet heel prettig klinken. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij de schelpen hebben kunnen bemachtigen welke op de tweede manier zijn verzameld! De tweede optie om ze te verkrijgen is namelijk het rapen van de opperculums op het strand! Deze deurtjes hebben de zeedieren zelf los gelaten toen hij te klein werd! Bij harde wind spoelen er velen aan op het strand en ook duikers kunnen ze in ondiep water rapen.
Je kunt de schelpen vrij éénvoudig uit elkaar houden. De door de mens verwijderde operculums hebben een diep rood/oranje kleur op de onderzijde. De operculums losgelaten door de dieren zelf hebben een veel zachtere bruinige tint!

De naam "Eye of Saint Lucia" komt van de volgende legende:

In de vierde eeuw was er een jong meisje dat zeer veel bad tot de heilige maagd Maria. Haar moeder was ongeneeslijk ziek. Beiden baden zeer veel aan de voet van de tombe van St. Agatha. Op een nacht sprak St. Agatha tot Lucy en zij vertelde haar dat haar moeder genezen zou zijn. Zij vertelde ook, zo wil de legende, dat Lucy een heilige zou worden. Na deze droom wijdde Lucy haar leven aan St. Agatha. Zij deed al haar spullen weg, beloofde maagd te blijven en op een dag ontnam ze zichzelf van haar ogen welke haar alleen maar zouden afleiden en verleiden om van haar pad af te wijken. Ze wierp haar ogen de zee in. De legende verteld dat Lucy in haar leven een aantal wonderen heeft verricht. Als beloning voor haar talloze gebeden en absolute devotie gaat het verhaal dat Maria aan Lucy nieuwe ogen schonk. Nog mooier en stralender dan haar vroegere ogen waren geweest!

 

De Eye of Saint Lucia welke deze stralende ogen uit de legende symboliseert wordt gevonden langs de mediterrane kusten, voornamelijk in Marseille maar ook bijvoorbeeld in Corsica. Men draagt graag deze prachtige schelpen voor geluk en als bescherming om ongeluk te weren. Het bij je dragen van de Eye of Saint Lucia zou ook voorspoed brengen. Dit amulet zou de drager steun en kracht geven om de onzekerheden die je in het leven kunnen overrompelen aan te kunnen. De Eye of Saint Lucia kan kalmerend werken. Ze heeft een serene uitstraling en bevordert een gelukkig gevoel.

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss