Rutielkwarts

De betekenis en werking van Rutielkwarts.

Rutielkwarts is bergkristal (soms rookkwarts of zelfs amethist) met ingesloten naaldjes van titaan. Een heel bijzondere en mooie steen om te zien! De dunne naaldjes zijn vaak goudkleurig en het is soms bijna niet te geloven dat dit puur natuur is. Bijna te mooi om waar te zijn!
Dat dachten ze in vroegere tijden ook. De Romeinen dachten dat de bergkristal de gouden haren van Venus in zich droeg en zij noemden de steen dan ook Venushaarkwarts. Zij droegen Rutielkwarts graag bij zich om liefde aan te trekken.
In de Middeleeuwen werd er gezegd dat de ingesloten gouden rutielnaaldjes de zonnestralen waren en werd de steen gebruikt om je op te vrolijken en tegen hoesten. Niet zo gek gedacht van ze..

De werking van Rutielkwarts is heel mooi, omdat het alle prachtige eigenschappen van het bergkristal nog meer verdieping geeft door de titaannaaldjes. Bergkristal schenkt een heldere geest, maar rutielkwarts geeft je ook daadkracht. Dankzij dit kristal blijft het niet bij heldere gedachten. Hij stimuleert je om niet alleen te denken, maar ook te doen!
Rutielkwarts helpt je om niet in problemen, maar in oplossingen te denken.
Het is een steen die hoop en vertrouwen schenkt. Hij helpt goed tegen depressie, tegen angsten en fobieën. Rutielkwarts geeft je weer zin in het leven en helpt je je weer vrolijk en lichter te voelen.
Rutielkwarts laat je weer nieuwe mogelijkheden zien. Hij werkt geestverruimend en verhoogt je spirituele bewustzijnsniveau. Geeft zelfvertrouwen en helpt je onafhankelijk te zijn en je eigen beslissingen te nemen.
Rutielkwarts is ook een mooie steen om te geven aan iemand die terminaal ziek is. Hij helpt de angst voor het sterven weg te nemen en helpt je om in vertrouwen te gaan.

Rutielkwarts is een zeer krachtige genezer. Hij straalt de genezende energie goed door naar alle chakra's en verbindt ook alle chakra's goed met elkaar.
Rutielkwarts geeft kracht en energie en is een goede hulp voor mensen met een chronische aandoening.
De rutielkwarts staat bekend om zijn positieve werking op de luchtwegen en longen. Bij astma en bronchitis is dit dé steen. Hij maakt het slijm los en helpt goed tegen benauwdheid.

 

Tips voor gebruik:

-Een rutielkwarts is een goede hulp voor een baby of kindje met bronchitis. Leg een steen (buiten handbereik!) op het nachtkastje en houdt het zelf zo nu en dan tegen het borstje. Een kindje zou je een hangertje van rutielkwarts kunnen laten dragen en bij een baby wordt ook soms een klein hangertje aan de binnenkant van het rompertje gespeld. Houd dit ten alle tijden goed in de gaten wanneer je voor deze methode kiest! Wij raden zelf altijd liever aan dat de ouder zelf een ketting, hanger of steen draagt. Zo draag je de werking van de steen ook over aan de baby, wanneer je het kindje bij je draagt.
-Ook voor mensen die lang gerookt hebben en nu gestopt zijn is dit een zeer goede steen. Draag een rutielkwarts bij je om weer schoon te worden en je longen sterker te maken.

 

In de kern:

  • Daadkracht
  • Heldere geest
  • Levenszin
  • Hoop
  • Vertrouwen


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss