Kyaniet

De werking van Kyaniet.

Kyaniet wordt ook wel disthteen genoemd. Dis betekent in het Grieks tweemaal en sthenos betekent kracht of sterkte. Ze doelen hiermee op de twee verschillende hardheden van de steen. De hardheid in de lengte is wel veel harder dan in de breedte, waardoor de steen nogal een uitdaging is om te slijpen.

Kyaniet brengt ruststilte en verdieping. Het is een goede meditatiesteen en geeft je toegang tot alle bewustzijnsniveaus. Kyaniet is zeer goed te gebruiken als geleider van de levensenergie. Je voelt zijn kalmerende werking direct zodra je hem vasthoudt. Hij stopt de malende gedachtenstroom en als je met de steen langzaam vlak over je hele lichaam gaat reinigt hij de aura van negatieve energie. Hij kalmeert je en verlost je van geblokkeerde emoties. Hij haalt bezorgdheid bij je weg.
Kyaniet schenkt een heldere geest en brengt gemoedsrust
Kyaniet hoort bij het keelchakra en het voorhoofdchakra. Hij opent het keelchakra en helpt je om jezelf te uiten op een liefdevolle manier. Hij maakt je spontaan en laat je helder en open communiceren met anderen. Vergoot je inlevingsgevoel en laat je vanuit mededogen reageren. Hij versnelt de communicatie en helpt je sneller verband te leggen tussen verschillende dingen. Hij verbindt het intuïtieve met het analytisch vermogen. Kyaniet is een perfecte steen om bij je te hebben als je voor een grote groep moet spreken of een presentatie moet houden. Je komt makkelijker uit je woorden, hij helpt je om duidelijker te articuleren en ook stotteren vermindert. Kyaniet kan afasie en andere spraakgerelateerde problemen veroorzaakt door hersenletsel verlichten. Hang hiervoor een kyaniethanger zo hoog mogelijk op de keel. Hij zal daar ook goed tegen heesheid, bij een dwangmatige kuch en flux-de-bouche helpen. 
Kyaniet versterkt de werking van de kleine hersenen en verbetert de coördinatie van de grove en fijne motoriekSpierziektes ten gevolge van verminderde zenuwprikkelingen kunnen verbeteren door het dragen van kyaniet. Ook klachten aan de ogenorenreuk en smaak veroorzaakt door problemen in de hersenen worden minder.
Kyaniet stimuleert de pijnappelklier en is een fijne steen om bij je te hebben als je last hebt van een jetlag of een verstoord dag- en nachtritme door het werken in ploegendienst of een nachtbaan.
Kyaniet heeft een positieve werking op de spijsvertering, helpt het cholesterol te verlagen en helpt aderverkalking te voorkomen. Hij helpt de voedingstoffen beter op te nemen en verbetert de werking van de leveralvleeskliernieren en de blaas. Hij verlicht en heelt aandoeningen aan de nieren en de blaas en is een goede steen tegen (terugkerende) blaasontstekingen.
Ook op longklachten als longonstekingen, longemfyseem en klaplong heeft kyaniet een gunstige uitwerking.
Kyaniet kan de hormoonhuishouding normaliseren. Draag de kyaniet dan voor langere tijd bij je en hij helpt je om alle hormoonklieren de juiste hoeveelheid hormonen te laten afgeven.
 

Tips voor gebruik:

-Als je een kyaniet op een gebied legt waar je onrust of vermoeidheid voelt absorbeert hij het energie-overschot of schenkt hij juist energie bij een tekort.
-Leg een kyaniet op het voorhoofd om je tot rust te brengen en je weer helder te laten denken.
-Een kyaniet in de broekzak verbetert het evenwicht.
-Kyaniet wordt ook wel 'Het zwaard van de waarheid' genoemd. Ben je op zoek naar de waarheid? Kyaniet versterkt de intuïtie en brengt je in verbinding met engelen en gidsen. Hij helpt je ook om jezelf objectief en zonder oordeel te bekijken.

 

In de kern:

  • Geleider
  • Verbindend
  • Evenwicht
  • Waarheid
  • Meditatiesteen
  • Communiceren


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss