Fluoriet

De werking van Fluoriet

Fluoriet komt van het woord "fluere" wat Latijns is voor stromen, vloeien.

Fluoriet is een geweldige studie en denksteen! Hij helpt je de stof gemakkelijker in je op te nemen. Geef kinderen voor een spreekbeurt of proefwerk een fluorietsteen mee om het geleerde goed te kunnen reproduceren. Het is een goede steen voor denkprocessen, bevordert de concentratie en geeft inzicht. Hij geeft een heldere geest.
Fluoriet is ook een goede meditatiesteen. Hij stimuleert de fantasie, helpt je om "out of the box" te denken en maakt je vindingrijk. Ook wordt hij gebruikt om tijdens de meditatie te kunnen tijdreizen.
Fluoriet brengt orde en structuur in chaos. Geeft je inzicht in patronen en helpt je negatieve patronen te doorbreken.
Hij beschermt tegen negatieve emoties en brengt balans. Hij werpt als het ware een schild op tegen negatieve energieën en helpt tegen angstgevoelens.
Fluoriet is een zeer geschikte steen voor kinderen met ADHD.

Fluoriet heeft verschillende kleuren en iedere kleur brengt naast de bovengenoemde algemene werkingen nog extra kwaliteiten met zich mee.
Regenboogfluoriet vertoont alle kleuren en is een geweldige beschermsteen! Hij kan op alle chakra's en maakt lenig en behendig, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is dan ook een goede steen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

 • Wit op het kruinchakra reinigt de aura. Hij geeft energie en heelt het immuunsysteem.
 • Paars op het voorhoofdchakra bevordert de spirituele groei en je intuïtie. Het is ook een goede beschermsteen bij overgevoeligheid. Hij versterkt de concentratie en helpt tegen hoofdpijn.
 • Blauw hoort bij de keelchakra en staat voor communicatie en bevordert de creativiteit. Hij heelt aandoeningen aan neus, keel en oren en helpt tegen verkoudheid, keelpijn en griep.
 • Groen fluoriet werkt kalmerend en ontspannend. Hij heelt aandoeningen aan de huid, longen, bronchiën en zenuwen. Het is een goede steen bij allergie.
 • Roze fluoriet op je hartchakra maakt je liever voor jezelf en voor anderen. Hij sterkt het hart.
 • Geel en oranje maken opgewekt en vrolijk. Geel werkt ontgiftigend en is goed voor de lever, blaas en nieren. Oranje helpt bij blaasontsteking, aderverkalking en ook bij verzuring wat jicht en reuma veroorzaakt.
 • Rood, bruin en zwart in fluoriet horen bij de basischakra en beschermen tegen negatieve emoties en situaties.

Tips voor gebruik:

-Wist je dat je fluoriet-edelstenenwater als mondspoelwater kunt gebruiken? Het helpt zeer goed tegen de vorming van gaatjes.
-Edelstenenwater van fluoriet drinken is goed voor de gewrichten en maakt ze soepeler. Ook helpt fluorietwater drinken of een steen te dragen goed om het herstellen van een botbreuk te bevorderen.
-Fluoriet dragen werkt heel goed op het zenuwstelsel en brengt beide hersenhelften in balans. Mensen met de ziekte van Parkinson, motoriekproblemen en concentratieproblemen hebben er veel baat bij.
-Het dragen van een fluoriethanger helpt goed tegen astma, longemfyseem en chronische bronchitisch.
-Fluoriet stimuleert de werking van de schildklier en versnelt de genezing van wonden.
-Doorstromers (healing sticks) worden gebruikt voor (drukpunt)massage, om mee te mediteren voor een optimale doorstroming van de steenwerking en bij behandelingen. Gebruik bij voorkeur twee doorstromers van dezelfde steensoort en hou dan één met de punt naar boven in je hand en de ander met de punt naar beneden.

In de kern:

 • Denksteen
 • I.Q. verhogend
 • Helend
 • Genezend
 • Beschermend
 • Kalmerend
 • Meditatiesteen

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss