Malachiet

De werking van Malachiet.

Malachiet is een kopercarbonaat. Hij dankt zijn mooie groene kleur aan het ingesloten koper met een beetje water. Zonder dit water zou hij blauw worden en azuriet moeten heten. Andersom wordt azuriet als er een klein beetje water bij zou komen weer groene malachiet.
Malachiet wordt al duizenden jaren gebruikt. In het Oude Egypte werd hij veel in sieraden en talismannen gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen, voor een goede zwangerschap en om na de bevalling sneller te herstellen. Hij hoorde bij de Godin Isis die stond voor schoonheid, vreugde en moederschap. Voor de Grieken stond de groene kleur voor Aphrodite, de godin van de liefde en de vruchtbaarheid van de mensen, dieren en de natuur.
Malachiet is poreus en was daardoor ideaal om tot poeder te vermalen. Dit poeder gebruikten de Egyptenaren als make-up die je ook beschermde tegen oogontstekingen. De Grieken en Romeinen gebruikten het om verf mee te maken en je te beschermen. Zij geloofden dat een malachiet steen de kinderen kon waarschuwen als er een kwade ziel in de buurt kwam door doormidden te breken.
In de Middeleeuwen werd malachiet gebruikt om te testen of een drank vergiftigd was. Als er gif in de beker zat, dan kon je dat zien aan het verkleuren van de steen.
In Europa werd de malachiet vooral gebruikt tegen menstruatieklachten en voor goede zwangerschappen en bevallingen. Malachiet werd veel als amulet in de vorm van een kruis gedragen tijdens de zwangerschap. De zogenoemde 'barenskruizen'.

Malachiet hoort bij de hartchakra en kan tijdens een chakralegging goed gebruikt worden om weer evenwicht te krijgen. Hij reinigt de chakra's, zoekt naar blokkades en heft deze op, corrigeert emotionele disbalans en stimuleert de energiestroom.
Malachiet helpt je om af te gaan op je eigen innerlijke wijsheid, helpt je om veranderingen aan te durven gaan en om stappen te ondernemen om je diepste dromen te gaan verwezenlijken. Hij staat voor transformatie en helpt je de rust en balans te vinden in onrustige tijden. Malachiet versterkt je in moeilijke situaties.
Het bij je dragen van een malachiet helpt je om beter logisch na te denken en ook je reactievermogen wordt sneller. Het analyseren gaat beter en je komt sneller op de juiste woorden. Hij stimuleert de ontwikkeling van nieuwe ideeën. Malachiet maakt je leergierig en nieuwsgierigverstandig en rechtvaardig. Hij helpt je om je beter in te leven en laat je de schoonheid in kunst, maar ook van situaties makkelijker inzien.
Een malachiet op het hart of de zonnevlecht beschermt je tegen negatieve invloeden en helpt je om heftige negatieve emoties te verwerken. Heb je iets heel heftigs meegemaakt leg dan een malachiet op de zonnevlecht voor een snelle kalmering en verwerking. In Duitsland wordt malachiet ook wel 'schrecksteen' genoemd en wordt hij veel gebruikt tegen schock.
Fysiek helpt malachiet dankzij het koper zeer goed tegen reumatische aandoeningen zoals artritis en artrose en gewrichtsontstekingen. Koper drijft de urinezuren af waardoor de gewrichten weer soepeler worden. Ook bij hoofdpijn veroorzaakt door een teveel aan urinezuren is malachiet een goede hulp. Drink hier ruim voldoende water bij om deze werking van malachiet te bevorderen. Malachiet heeft een sterk vochtafdrijvende werking en helpt de nieren en de blaas om beter te functioneren. Zo helpt hij tegen jicht, tegen (terugkerende) blaasonstekingen en bij een verminderde aandrang om te plassen.
Hij versterkt de lever en heeft daardoor een zeer reinigende werking.
Het koper werkt ook goed tegen bacteriële infecties en helpt goed tegen onstekingen van de huid en de ogen. Ook heeft malachiet een gunstige uitwerking op het gezichtsvermogen.
Malchiet versterkt het hart en versterkt de wanden van de bloedvaten en vermindert en voorkomt spataderen en aambeien. Hij helpt goed tegen hartkrampen.
Malachiet heeft ook een ontkrampende werking op het middenrif en de longen. Dit zorgt voor een betere opname van zuurstof en helpt tegen klachten aan de luchtwegen zoals astma.
Malachiet versterkt het zelfhelend vermogen, werkt pijnstillend en is zeer aan te raden bij chronische aandoeningen.
Malachiet wordt ook ingezet tegen epileptische aanvallen.
Malachiet werd niet voor niets door de eeuwen heen ingezet ter bevordering van de vruchtbaarheid, bij zwangerschappen en bevallingen. Hij helpt de bevalling makkelijker te laten verlopen en helpt bij het toeschieten van de borstvoeding. Hij heelt daarnaast ook klachten aan de geslachtsorganenprostaatklachten en helpt bij een onregelmatige of pijnlijke menstruatie.Tips voor gebruik:

-Wist je dat malachiet dé steen is om te kiezen als je met dieren werkt? Hij helpt je om de dierentaal beter te begrijpen en is dan ook een geliefde steen bij paardenfluisteraars en dierenartsen.
-Malachiet helpt goed tegen nachtmerries en tegen angsten en fobieën.
-Het dragen van een malachiet beschermt je tegen elektromagnetische stralingen zoals van computers en mobiele telefoons en aardstralen. Het is een sterke beschermsteen en neemt negatieve energiën en vervuiling gemakkelijk op uit zowel de atmosfeer als je lichaam.
-Malachiet is poreus en kwetsbaar voor parfums, zeep en crèmes. Zij kunnen de mooie groene kleur van malachiet doffer maken.


In de kern:

  • Zeer krachtige beschermer en heler
  • Emotionele genezing
  • Verzachtend
  • Ontgiftend
  • Absorberend
  • Vruchtbaarheid en zwangerschap


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss