Tijgeroog

De werking van Tijgeroog

We geven eerst even kort uitleg over de verschillende varianten van tijgeroog: Tijgeroog is eigenlijk valkenoog dat door oxydatie van ijzer goudachtig is geworden. Tijgeroog is goudachtig bruin. Rode tijgeroog is meer rossig tot rood. Valkenoog is zwartachtig blauw en wordt ook wel blauwe tijgeroog genoemd. Ze zijn door de eeuwen heen zeer geliefd en vooral kinderen voelen zich aangetrokken door de steen met zijn zachte glans met mooie strepen.
Het zijn stenen die ook wat werking betreft veel met elkaar gemeen hebben.

Het is een verwarmende steen, die doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen geeft. Hij versterkt het ego, maakt zelfbewuster en minder verlegen. Het is dan ook een goede ondersteunende steen om als hanger te dragen voor kinderen die gepest worden.
Tijgeroog en valkenoog zijn ook heel goede beschermende stenen tegen negatieve energie in het algemeen. In Afrika waar deze stenen vandaan komen worden ze veel als talisman tegen voodoo en zwarte magie gebruikt. Hij stuurt de negatieve energie terug naar de afzender. Het mooie is dat de uitzender hierdoor zeg maar een koekje van eigen deeg krijgt. Daardoor zal de uitzender inzien dat de negativiteit bij de ander niet werkt en zal hij ophouden met bijvoorbeeld het pesten.
De tijgeroog is veel "warmer" door zijn goudbruine of rode kleur en dus wat meer geschikt voor mensen die behoefte aan warmte hebben.
De valkenoog is "koeler" van kleur en heeft weer een gunstiger uitwerking op het keelgebied.
Tijgeroog ontkramptverwarmt, helpt tegen astma en verkoudheid.
Hij geeft zelfvertrouwen en bevordert het verantwoordelijksheidsgevoel.
Hij is een goede steen bij studie. Hij maakt leergierig, nieuwsgierig en vergroot je analytisch vermogen.
Tijgeroog is een goede steen tegen angsten en fobieën zoals claustrofobie, smetvrees of angst in het donker.
Hij versterkt het innerlijk oog en vergroot de intuïtie.
Tijgeroog op de zonnevlecht leggen helpt tegen buikpijn en darmkrampen. Hij is pijnstillend en helpt de spieren te ontspannen.
Tijgeroog stimuleert het hart en de bloedsomloop, maakt botten sterker en gewrichten soepeler.
Hij heelt allerlei klachten aan de luchtwegen zoals verkoudheid, astma, chronische bronchitis en allergische keelklachten.
Tijgeroog heelt ogen en oren. Hij verbetert het horen en zien.
Tijgeroog verbetert de grove en fijne motoriek. Hij helpt ook tegen spanningshoofdpijn.
Valkenoog werkt tegen ademnood door verkeerde ademhaling, bevordert wilskracht en zelfvertrouwen.
Beide stenen hebben een positieve uitwerking op de luchtwegen.

Tips voor gebruik:

-Het nemen van beslissingen gaat makkelijker met een tijgeroog op zak.
-Een tijgeroog of valkenoog bij de deur houdt negativiteit buiten.
-Geef een verlegen kind een tijgeroog als hanger voor moed en kracht. Of help een kind wat teveel met zijn of haar hoofd in de wolken zit weer wat meer te aarden met een tijgerooghanger.
-Een hanger van tijgeroog of valkenoog dragen helpt goed tegen hyperventilatie en andere ademhalingsproblemen, is een hele fijne steen om te dragen tegen klachten veroorzaakt door de menopauze, maar ook vergroeiing of verdikkingen van de botten en gewrichten verminderen door het dragen van een tijgeroog.

In de kern:

  • Zelfvertrouwen
  • Moed
  • Zeer krachtige beschermer
  • Ontkrampend
  • Pijnstillend
  • Aardend

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss