Barnsteen

De werking van Barnsteen.

De naam barnsteen suggereert dat het een steensoort is, terwijl dit niet het geval is. Barnsteen is een fossiele hars van naaldbomen. Soms kun je zelfs kleine insecten in de hars zien zitten die misschien wel 50 miljoen jaar geleden in de hars werden ingesloten!
Er zijn verschillende soorten barnsteen en onze kettingen zijn gemaakt van de 'jongere' variant barnsteen, ook wel Kopal genoemd. Kopal (of kopaal) is ongeveer 2 miljoen jaar oud.

Als je een barnsteen hebt gekocht of gekregen, dan heb je een echt zonnetje in huis gehaald. De gouden barnsteen is een hartverwarmende steen. Hij bezit alle goede eigenschappen van de zonnekracht.
Barnsteen is een hele goede helper bij zware vermoeidheid. Ook mensen die lijden aan een ernstige depressie, wat misschien zelfs tot het ontwikkelen van een fobie geleid heeft, hebben veel aan de barnsteen. Hij helpt om angst te overwinnen en helpt de levensmoed weer terug te krijgen. Een steun in de rug bij stemmingsstoornissen en suïcidale gevoelens.
Hij maakt vrolijkstabiel, maakt je weerbaar en geeft je weer zelfvertrouwen.
Barnsteen kan ook veel kracht schenken aan mensen die koud en killer zijn geworden en moeite hebben om warmte te delen met anderen.
Hij gaat emotionele stress tegen en geeft in plaats daarvan een goed en zonnig humeurenergie en een tevreden gevoel.
Barnsteen heeft een ook een beschermende kracht en kan gedragen worden als zeer krachtige amulet om je te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ook wordt hij vaak gegeven als beschermer tijdens het reizen.

Barnsteen hoort bij de zonnevlechtchakra, maar dankzij zijn sterk verwarmende en pijnstillende effect werkt hij goed tegen vele kwalen en kun je de barnsteen op elke chakra leggen.
Barnsteen is één van de beste stenen om te dragen bij astma. Draag hem dan zo dicht mogelijk bij de luchtpijp. Hij is een goede beschermer van de luchtwegen.
Barnsteen helpt om maag,- en darmklachten en problemen met de lever te verbeteren. Ook voor klachten aan de gewrichten kun je goed een barnsteen dragen. Bij de ziekte van Lyme is barnsteen een goede ondersteunende hulp.
Hij heeft een reinigendehelende en pijnstillende werking. Zowel bij emotionele als fysieke pijn. Wondjes helen sneller door het dragen van barnsteen.


Tips voor gebruik:

-Een baby bij wie de tanden beginnen door te komen kan het best geholpen worden met barnsteen. De pijn zal verminderen en de tandjes zullen sneller doorkomen. Vaak maken mensen een heel klein steentje aan de binnenkant van het rompertje vast met een veiligheidsspeld. Houd dat altijd goed in de gaten! Wij raden je liever aan om zelf een barnsteenketting om te doen. Je brengt dan de werking van de steen tijdens het dragen van je baby op hem over.


In de kern:

  • Hartverwarmend
  • Zonnekracht
  • Energie
  • Levensmoed
  • Beschermer
  • Pijnstillend
Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss