Bergkristal

De werking van Bergkristal

Deze kleurloze, heldere kwarts of rotskristal was de eerste steen die als kristal omschreven werd. De oude Grieken noemden de steen 'Crystalos' wat 'permanent ijs' betekent, omdat zij dachten dat het ijs zo hard was bevroren dat het niet meer kon smelten.
Hij wordt ook wel gezien als steen van het licht. Sommige Indianenstammen gaven een bergkristal mee aan de doden om de ziel naar het licht te brengen.
Hoe helderder de steen, hoe hoger de kwaliteit. Toch heeft elke vertroebeling of elk groeilaagje ook zijn betekenis en waarde. De verbinding tussen mens en kristal moet goed bij elkaar passen en lang niet iederéén is een volmaakt helder mens.. Kijk dus altijd naar wat een bergkristal je kan leren en kijk naar de wolkjes, barstjes, enz en bedenk in welke levensfase je je bevindt. Als je alle aspecten van je bergkristal accepteert zal hij een fantastische hulp in jouw groei naar het Licht worden.

Bergkristal reinigt, zuivert en versterkt. Het is misschien wel de belangrijkste steen in edelstenentherapie. Bergkristal versterkt het zelfhelend vermogen. Ook versterkt hij de werking van andere stenen.
Hij lost energetische blokkades in de chakra`s op. Hij optimaliseert de energiestroom.
Mediteren met bergkristal helpt om je intuïtie en derde oog te ontwikkelen. Hij zuivert je aura en maakt deze krachtiger.
Bergkristal brengt balans tussen lichaam en geest.
Een geweldige steen om mee te mediteren, om te dragen of om een ruimte energetisch te reinigen.
Bergkristal geeft energie en kan je heldere inzichten geven. Hij hoort bij het hartchakra en maakt liefdevol en puur.

Tips voor gebruik:

-Bergkristal is dé steen om al je andere kristallen en sieraden mee op te laden. Dit doe je door een steen bijvoorbeeld op een cluster of op een bedje van kleine bergkristallen te leggen.
-Mediteer met een bergkristal voor bijzonder heldere ingevingen.
-Studeer met een bergkristal voor een betere concentratie.
-Gebruik een enkelpuntig kristal om zuivere, genezende energie te richten naar daar waar je het het meest nodig hebt.
-Kies voor een bergkristalhanger liever niet een punt, want de energie van het kristal stroomt altijd in de richting van de punt. Deze hangers wijzen vaak naar beneden, dus wijst de energie ook naar beneden met als gevolg dat je juist aan energie in je hoofd zou verliezen en je je moe zou gaan voelen.
-Een bergkristalhanger werkt goed tegen duizeligheidwagen,- en zeeziekte, bij evenwichtstoornissen, verdrijft depressies en angsten, reinigt, geeft nieuwe energie en bevordert de concentratie en het helder denken.
-Bergkristalgroepen zijn geschikt om vertrekken mee te zuiveren en de harmonie te herstellen.
-Leg ook eens een bergkristal in een ruimte waar zieke mensen zijn om positieve, activerende energie te geven.
-Dubbelpuntige bergkristallen zenden en ontvangen tegelijk. Dit maakt ze bijzonder geschikt om het telepatisch vermogen te ontwikkelen.
-Regenboogkristallen die in het licht zo prachtig alle zeven kleuren van de regenboog laten zien zijn heel goed voor mensen die verdrietig zijn. Het maakt ze blijer en geeft weer goede moed.

In de kern:

 • Puur
 • Reinigt
 • Heldere inzichten
 • Verhoogt de concentratie
 • Nieuwe energie
 • Zelfgenezend vermogen
 • Versterkt
 • Intuïtie
 • Versterkt de aura

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

per pagina
Sorteer op
  1 - 18 van 21 resultaten
 • 1
 • 2
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss