Rhodochrosiet

De werking van Rhodochrosiet

Rhodochrosiet heeft zijn mooie roze kleur te danken aan mangaan. Onze rhodochrosiet komt uit Peru. Hij wordt ook wel 'Incaroos' genoemd. In de oude culturen van Midden- en Zuid-Amerika werd hij als steen van de liefde gedragen. Door een amulet van rhodochrosiet te dragen zou je je ware liefde vinden.
Rhodochrosiet hoort bij de hartchakra en laat liefde ontwaken en groeien. Hij bevordert een gevoel van harmonie en compassie met de medemens en de dieren. Rhodochrosiet helpt je ook om weer van jezelf te houden. Hij zet je in je kracht en laat je onderdeel voelen van het grote geheel en geeft je het vertrouwen dat alles op het juiste tijdstip en op de juiste plaats gebeurt.
Rhodochrosiet geeft rust en structuur en er ontstaat weer grip op lichaam en geest.
De steen zal ervoor zorgen dat er op een heel zachte manier een doorbraak zal plaatsvinden en blokkades opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. Dan zullen vaak ook de lichamelijke klachten die hierdoor aanwezig waren, zoals bijvoorbeeld maagzweren en hartkloppingen verdwijnen.
Rhodochrosiet helpt goed tegen angsten en fobieën en schizofrenie. Hij maakt tevreden en blij wat goed helpt bij depressie en neerslachtigheid.
Volwassenen maar ook kinderen met mediamieke gaven die liever met rust gelaten willen worden, hebben veel baat bij het dragen van een rhodochrosiet. Het is een sterk beschermende steen. De rust zal weer terug keren en zij zullen weer meer energie krijgen.
Rhodochrosiet staat bekend om een gunstige invloed bij de ziekte van Parkinson en bij multiple sclerose. Deze ernstige ziekten genezen niet door het dragen van rhodochrosiet. Dat zou prachtig zijn, maar is helaas niet mogelijk. Wel is gebleken dat de onrustige reflexen rustiger worden waardoor het bijvoorbeeld weer mogelijk is om zelf te schrijven of om weer 'vaster' te worden, en dat is natuurlijk ook heel belangrijk.
Ook werkt hij goed tegen vaatvernauwing en aderverkalking. Hij stimuleert de doorbloeding en verbetert de bloeddruk.
Rhodochrosiet werkt goed tegen dementie en epileptische aanvallen.
Hij heeft een regulerende werking op de spijsvertering en neemt vooral klachten veroorzaakt door spanningen zoals maagbranden, verstoppingen of juist diarree weg.
Rhodochrosiet heeft een reinigende werking op de nieren en darmen en de huid. Ernstige acné kan minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.
 

Tips voor gebruik:

-Rhodochrosiet op het heiligbeenchakra helpt blokkades op te heffen.
-Een liefdevolle, beschermende steen om als hanger aan kinderen te geven die 'dingen zien' (vaak met name 's nachts) waar ze bang van worden en die ze liever niet willen zien.

In de kern:

  • Steen van de liefde
  • Trekt nieuwe liefde aan
  • Harmonie
  • Compassie
  • Bescherming
  • Ontspanning

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss