Chrysopraas

De werking en betekenis van Chrysopraas.

Chrysopraas is een echte opvrolijker! Chrysopraas is een geweldige steen tegen depressie bij angsten en stress-gerelateerde klachten. Er wordt zelfs gezegd dat Chrysopraas één van de allerbeste anti-depressie kristallen is die je kunt kiezen in de edelstenentherapie! Deze vrolijk gekleurde steen moedigd je aan om met een positievere kijk op de wereld je dag te beginnen. "Always look on the bright side of life" is wat je de steen bijna hoort zingen. Een echte opkikker!

Chrysopraas is een goede steen om altijd binnen handbereik te hebben. Wanneer je je in een vervelende situatie bevindt of als het je allemaal even teveel wordt en de stress je naar de keel vliegt, dan is Chrysopraas een steen die je kan helpen om snel af te koelen dankzij zijn serene en rustgevende vibraties. Vooral wanneer je Chrysopraas op het hartchakra legt werkt hij zeer effectief. 
Als je een Chrysopraas op het hart draagt, dan brengt hij een krachtige helende stroming op gang die via het hartchakra door het hele lichaam vloeit. Dit zorgt voor een verbetering van de circulatie op cellulair niveau. Ook helpt het dragen van een Chrysopraas hanger om meer te leven vanuit het hart en brengt een gevoel van verbonden zijn met de natuur en haar allesomvattende liefde.
Soms zit men vast door beklemmende emoties zoals jaloezie of voel je je diep gekwetst door iemand. Chrysopraas is een steen die je kan helpen om deze gevoelens los te laten. Ze kunnen je immers zelf echt fysiek ziek maken. Chrysopraas wil je helpen om te vergeven zodat je jezelf kunt bevrijden. Een opgewekt gevoel is een eerste stap die je hierin kan helpen. Chrysopraas helpt je om minder vanuit je hoofd te leven en om niet zoveel de dingen te overdenken, peinzen en piekeren. In plaats daarvan helpt deze geweldige vreugdevolle steen om je hart te openen en weer vreugde en liefde te kunnen voelen. Leef vanuit je hart!

Tips voor gebruik:

-Chrysopraas is een prachtige steen om te verwerken in een heerlijke selfcare routine. Hij helpt om de chakra's weer in balans te brengen. Je kunt mediteren met deze steen in een ontspannende liggende houding op een rustige comfortabele plek en leg de steen dan op het hartchakra en luister naar wat je hart je ingeeft.
-Wanneer je worstelt met gevoelens van éénzaamheid of bijvoorbeeld liefdesverdriet kan de Chrysopraas je zomaar ineens tijdens de meditatie meenemen naar een prachtige groene oase. Misschien wel met een heldere verkoelende beek waar je in gedachten volledig tot rust kan komen. Jouw magische innerlijke plek.
-Chryspraas heeft een heel mooi versterkende werking op het therapeutische effect van water! Je kunt voor een diepe ontspanning de steen meenemen wanneer je in bad gaat. Leg hem wanneer je heerlijk in het warme water ligt op je borst en adem alle dagelijkse spanningen diep uit. Een hemels ontspanningsritueel!
-Je kunt er ook voor kiezen om te mediteren met twee Chrysopraas stenen voor het balanceren van de chakra's. Ga voor deze oefening zitten en neem in beiden handen één steen. Sluit de ogen en adem rustig en diep in en uit. Visualiseer je dat er puur wit licht door alle chakra's heen stroomt en voel de balancerende werking tussen de linker en de rechter helft van het lichaam.
-Het is altijd een goed idee om elke meditatie te beginnen met het smudgen van de kamer met bijvoorbeeld Palo Santo of Salie. Steek daarna een kaars aan en focus je op je intenties van de healing. Loslaten, vergeving of bijvoorbeeld het terug in balans komen na een drukke dag.

In de kern:

  • Balans
  • Positiviteit
  • Vreugde
  • Hartchakra
  • Ontspanning
  • Loslaten

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss