Onyx

De werking van Onyx.

 De zwarte onyx is een goede steen voor mensen die moeite hebben met de concentratie en die zich snel laten afleiden. Mensen die wat chaotisch zijn of die niet met beide benen op de grond staan helpt deze steen om te 'aarden'. Het maakt ze goed geworteld.
Onyx helpt je standvastig en doelbewust te werk te gaan. De steen geeft kracht en doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken. Hij helpt je om je ware levenstaak te vinden en je dromen te verwezenlijken.
Hij vergroot je zelfdiscipline en denkvermogen en geeft je een gevoel van controlle over het denken en handelen.
Onyx maakt ernstig en dat is soms nodig in het leven wanneer je behoefte hebt om een stap terug te doen zodat je de situatie van een afstandje kunt bekijken. Onyx is hiervoor ideaal, omdat hij kan helpen alle standpunten en conflicten aan het licht te brengen. Alleen mensen die nogal somber zijn kunnen beter geen onyx dragen, omdat ze dan wel eens nog somberder kunnen worden.
De onyx is een goede steen voor spirituele groei. Hij lost blokkades op en is een fijne helper bij het oplossen van trauma's zowel geestelijk als fysiek uit dit of een vorig leven. Ervaar je lasten die je niet kunt verklaren, dan zouden die wel eens uit vorige levens kunnen komen. Een onyx bij je dragen kan dan helpen.
Ook bij malende gedachten en piekeren kan hij verlichting bieden. Ga met een onyx naar bed en sta 'lichter' op. Bovendien kan hij je mooie inspirerende dromen geven.
Onyx werd al door de oude Egyptenaren gebruikt voor het verhelpen van klachten die met huidhaar en de nagels te maken hebben. De steen heeft een beschermende werking op de huid en ook wondjes genezen sneller. Hij helpt ook goed bij eczeem en puistjes, zonnebrand en onstekingen.
Onyx versterkt het lymfesysteem en geeft je een hogere weerstand tegen infecties.
Hij stimuleert de werking van de nieren en de blaas.
Onyx versterkt de maagwand en helpt tegen een opgeblazen gevoel en oprispingen.
Hij verbetert alle zintuigen en met name het gehoor. Hij helpt goed tegen doofheid en oorsuizen en evenwichtsstoornissen.

Tips voor gebruik:

-Leg een onyx op je bureau om je te helpen je beter te concentreren.
-Door alle volkeren van vroeger, maar met name door de Indianen werd de onyx gebruikt als krachtige beschermer tegen ongelukken, ziekten of zwarte magie.
-Mediteer met onyx om verborgen aspecten van een probleem te zien.
 

In de kern:

  • Aarden
  • Concentratie
  • Verwezenlijken van je dromen
  • Kalmerend
  • Schept afstand
  • Rustgevend
  • Krachtige beschermsteen

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss