Aragoniet

De werking van Aragoniet

Aragoniet is vernoemd naar de plaats waar hij het eerst gevonden is, namelijk de Spaanse stad Molina de Aragón. Hij heeft dezelfde chemische samenstelling als oranje calciet, maar zijn werking is anders.

Met zijn opvallende uiterlijk wekt hij allerlei associaties op zoals een futuristische stad in de ruimte of een invasie uit een andere dimensie. Aragoniet geeft dan ook het vermogen om in een creatieve trans te raken waardoor het een nuttige steen is voor wie anders wil denken.
Aragoniet geeft een veilige basis met zijn aardende werking van waaruit nieuwe mogelijkheden kunnen worden bekeken. Hij herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat overbelasting tegen.
Hij helpt je om tot rust te komen bij overstimulatie, stress, overgevoeligheid, innerlijke onrust en woede en jaloezie.
Aragoniet heelt ontstekingen in de gewrichten. Hij stimuleert de doorbloeding van de spieren, waardoor het kraakbeen beter gevoed wordt. De tussenwervelschijven en de kapsels van de enkels en knieën worden soepeler, elastischer en sterker.
Door het positieve effect op de doorbloeding heeft aragoniet ook een gunstig effect op koude witte vingers bij vochtig weer. (het syndroom van Reynaud)
Hij versterkt het immuunsysteem, werkt ontkrampend en verwarmend.
Hij heeft een kalmerende werking en maagpijn, buikpijn, krampen en zenuwtrekjes als gevolg van nervositeit verminderen of verdwijnen zelfs helemaal.
 

Tips voor gebruik:

-Kinderen die last hebben van groeipijn hebben veel baat aan de aragoniet. Een te snelle groei wordt vertraagd en hij helpt om kinderen in een normaal tempo te groeien door het harmoniseren van de calciumhuishouding.
-Gebrek aan creativiteit helpt aragoniet zo op te lossen. Het is dan ook een leuke steen om in een ruimte neer te leggen waar veel creatief gewerkt wordt.

In de kern:

  • Creativiteit
  • Centrerend
  • Kalmerend
  • Verwarmend

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss