Sodaliet

De werking van Sodaliet.

Sodaliet is een natrium-aluminiumsilicaat en heeft soms witte aders door zijn donkerblauwe kleur lopen, doordat hij tussen wit kalksteen gevonden wordt.

Sodaliet is met zijn diepblauwe kleur een zeer rustgevende en kalmerende steen. Hij haalt onrust en angst bij je weg. Sodaliet is een hele fijne steen voor je om je te verlossen van piekeringen en blokkerende gedachten. Hij helpt zeer goed om je tot rust te brengen in stressvolle situaties. Vermindert prikkelbaarheid en brengt je in balans.
Je minder goede eigenschappen kun je beter accepteren met een sodaliet en hij laat schaamte en schuldgevoelens verdwijnen.
Sodaliet stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en helpt je om in een diepe meditatie te komen. De sodaliet maakt dat er dieper 'naar binnen' gekeken kan worden. Sodaliet geeft je een heerlijk gevoel van tevredenheid.
Sodaliet staat voor intuïtie en logica. Hij stimuleert je om je idealen na te streven en dit gestructureerd en op een realistische manier aan te pakken. Sodaliet stimuleert je om loyaal te zijn naar jezelf en naar anderen en versterkt een gevoel van rechtvaardigheid en eerlijkheid. Hij verbetert het contact en de communicatie met anderen.
Sodaliet werkt sterk op het keelchakra en het voorhoofdchakra. Ook fysiek helpt de steen je om goed te onstpannen. Vooral bij een stijve nekvaste schouders en (spannings)hoofdpijn is het een hele goede helper. Dankzij het aluminium in de steen werkt hij goed bij zenuwpijnen.
Sodaliet helpt bij vele kwalen aan het hoofd, zoals keelpijn, heesheidstemverlies en kan voorhoofds- en bijholte-ontstekingen helen en soms zelfs voorkomen. Hij verhoogt de weerstand, reinigt het lymfestelsel en dankzij het natrium in sodaliet heeft hij ook een desinfecterende werking.
Sodaliet heeft een positieve werking op de hormoonhuishouding en helpt goed tegen overgangsklachten zoals, opvliegers, hoofdpijn en stemmingswisselingen.
Bij mensen met een te hoge bloeddruk is sodaliet een uitstekende hulp.
Sodaliet is een silicaat en werkt daarom goed bij sportblessures en versnelt het herstellen bij beschadigde pezen en botbreuken.

 

Tips voor gebruik:

-Bij een gejaagd gevoel kan een wat grotere sodaliet op het bureau of een zaksteen of sodaliethanger heel rustgevend zijn.
-Het drinken van sodalietwater verbetert de weerstand.
-Sodaliet helpt je om je artistieke gaven, vooral ook je muzikale talenten verder te ontwikkelen.

In de kern:

  • Vrede
  • Kalmerend
  • Meditatie
  • Trouw
  • Intuïtie
  • Logica


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss