Citrien

De betekenis en werking van Citrien.

Citrien hoort bij de kwartsen en kan in net zulke mooie punten voorkomen als bergkristal en amethist. Citrien is een wat duurder kristal en wordt soms wel eens gemaakt door het zelf branden van amethist, die als hij op hoge temperatuur verhit wordt inderdaad donkergeel en citrien wordt. Gebrande amethist (die dan ook citrien genoemd wordt) heeft net zoals de natuurlijke citrien een werking. De echte natuurlijke citrien die door verhitting op natuurlijke wijze zijn gouden kleur heeft gekregen is meer waard en duurder.

Citrien hoort bij de zonnevlechtchakra en heeft een verwarmende werking en schenkt kracht. Citrien heeft een prachtige positieve energie! Met de citrien breng je het zonnetje in huis! Hij maakt vrolijk en blij en is dan ook een hele fijne steen tegen somberheid. Het is dan ook een goede steen voor mensen met angstenfobieën of depressie. Citrien helpt tegen faalangst, maakt zelfverzekerd, geeft moedenergie en levensvreugde.
Citrien stimuleert je om zelfdestructief gedrag tegen te gaan en houdt negatieve gedachten tegen.
De citrien is ook een mooie steen om bij mensen in de ruimte te plaatsen die (langdurig) ziek zijn. Hij zal ze opbeuren en kracht en nieuwe energie schenken.
Citrien is vitaliserend, zowel fysiek als mentaal en helpt tegen een vermoeide geest. Hij stimuleert je, geeft doorzettingsvermogen en vergroot de wilskracht. Een hele goede hulp wanneer je in een periode of situatie bent waarin je alles moet geven. Een fase waarin je tijdelijk die extra kracht en energie goed kunt gebruiken.
Ook in een examenperiode of wanneer de werkdruk erg hoog is kan de citrien je goed ondersteunen en je positiefopgewekt en gemotiveerd houden.
Citrien geeft een heldere geest, verhoogt je concentratie en is een zeer goede hulp bij het studeren.
Citrien stimuleert de creativiteit. Citrien helpt je om meer outgoing te zijn, extravert en helpt je om jezelf te uiten.
Citrien zal je helpen om gemotiveerd en enthousiast te werk te gaan, maar daarbij niet jezelf voorbij te lopen. Hij zal je op een ontspannen manier helpen. Ook in een gespannen situatie zal hij je helpen om niet agressief te reageren en zal hij je helpen om op een ontspannen manier om te gaan met teleurstellingen. Het is een fijne steen tegen stress en helpt bij een burn-out en om die te voorkomen.
Citrien werkt geestverhelderend en versterkt de intuïtie.
Citrien wordt ook vaak gekozen of cadeau gegeven voor geluk. De steen trekt geluksuccesrijkdom en overvloed aan en stimuleert je om dit geluk met de mensen rondom je te delen.
Naast de beschermende werking van citrien tegen negatieve invloeden zoals straling van gsm's, laptops en magnetrons kan de citrien ook de negatieve energieën absorberen, transformeren en opruimen.
Fysiek heeft citrien een positieve werking op de spijsvertering. Hij versterkt en stimuleert de maagmiltalvleeskliergalblaas, de lever en de darmen. Citrien stimuleert het ontgiften en bevordert de bloedcirculatie. Citrien helpt ook tegen blaasontsteking en infecties aan de. Hij geeft energie en is een zeer goede hulp voor mensen met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom)
Citrien is een goede steen tegen een winterdepressie. De zonnige 'licht'kracht helpt je door deze maanden heen.

Tips voor gebruik:

-Plaats een citrien in een ruimte waar creatief gewerkt wordt voor een energieke, positieve en opgewekte sfeer.
-Citrien is een leuke steen voor mensen die op het podium staan of vaak iets voor een groep moeten presenteren. Hij geeft moed, helpt tegen faalangst en maakt je zelfverzekerd, expressief en creatief.
-Een citrien op de ziekenkamer geeft kracht en positiviteit aan de zieken.
-Bij ouderdomsdiabetes kan citrien goed helpen. Draag hem voor lange tijd bij je en drink met regelmaat een glas citrienwater om de alvleesklier te stimuleren.
-Citrien geeft energie aan al wat leeft, dus niet alleen aan mensen, maar ook aan dieren, planten en de aarde.

In de kern:

  • Verwarmend
  • Positief denken
  • Moed
  • Kracht
  • Energie
  • Levensvreugde


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss