Chrysocolla

De werking van Chrysocolla:

Chrysocolla werd door de oude Egyptenaren graag gebruikt in sieraden omdat zij geloofden dat de steen hielp bij het perfectioneren van de relatie tussen lichaam en geest. Ook werd hij gebruikt bij het maken van scarabees als amulet om de overgang naar het Dodenrijk te garanderen.
De oude Grieken en Romeinen zagen chrysocolla als steen van hoop. Daarnaast zou hij ze beschermen tegen tegenslagen. Chrysocolla hoorde net als andere turkooiskleurige stenen bij Aphrodite, de godin van de liefde en stond voor een bruisend seksueel leven.

Chrysocolla werkt kalmerend en rustgevend. Hij zorgt voor een diepe ontspanning. Hij versterkt je intuïtie en helpt je om te luisteren naar je innerlijke stem.
Chrysocolla maakt je zelfbewustevenwichtig en geeft zelfvertrouwen. Hij helpt je om voor je zelf op te komen.
Chrysocolla helpt om onderdrukte emoties naar boven te laten komen en te verwerken.
Het is ook een fijne steen voor pubers, omdat hij disbalans in emoties helpt te herstellen.
Chrysocolla verlicht overprikkeldheid en werkt kalmerend bij stress.
Als je weinig energie hebt geeft chrysocolla je de kracht en energie om weer verder te kunnen. Hij maakt helder van geest en creatief.
Fysiek werkt chrysocolla ontkrampend, bloeddrukverlagend en reinigt het immuunsysteem waardoor het een hele fijne steen is tegen griep, koorts, verkoudheid en keelontsteking.
Chrysocolla is een krachtige heler en heeft een positieve werking op de spijsvertering, de schildklier, longen, keel en amandelen, de lever, de nieren en de darmen. Reguleert de insulineproductie. Heeft een positief effect bij mensen met artrose, artritis, fibromyalgie, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en ME (myalgische encephalomyelitis). Hij heeft een ontgiftigende en verkoelende werking.
Chrysocolla harmoniseert alle hormoonklieren. Met name de schildklier, geslachtsklieren, eierstokken en testikels. Hij helpt dan ook goed tegen menstruatieklachten en overgangsklachten. Chrysocolla stimuleert de vruchtbaarheid. Zowel bij vrouwen als bij mannen. Ook bij zwangerschap is chrysocolla een geweldige steen. Hij beschermt de moeder en het ongeboren kind. Hij helpt miskramen en vroeggeboortes te voorkomen. Hij helpt goed tegen allerlei zwangerschapskwalen zoals spataderen, overgewicht, vochtophopingen, rugpijn en misselijkheid. Chrysocolla stimuleert een gezonde groei van de baby in de baarmoeder en beschermt de baby tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ook de bevalling zal sneller verlopen.
Hij helpt klachten te verminderen die ontstaan zijn door stress, zoals hoofdpijn of verkrampte schouders en een stijve nek.

Tips voor gebruik:

-Draag een chrysocolla hanger ter hoogte van je keel tegen stemproblemen zoals heesheid.
-Draag een chrysocollahanger op de zonnevlecht chakra om de opname van vitamine c te bevorderen en zo de effecten van chronische vermoeidheid te verminderen.
-Chrysocolla is een mooi geschenk voor iemand die in verwachting is of een zwangerschapswens heeft.

In de kern:

  • Brengt balans
  • Krachtige heler
  • Harmoniserend
  • Ontspannend
  • Beschermend
  • Schenkt kracht en energie


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss