Septarie

De betekenis en werking van Septarie.

Septarie wordt gevormd wanneer er scheuren ontstaan in gestold silica wat wordt gevonden in het bezinksel op de zeevloer, minerale afzettingen en in fossielen. De ontstane klomp klei droogt in en er ontstaan barsten. In de barsten vestigen zich kolonies van micro zeeorganismen en plantenresten. Wanneer deze micro-organismen en mineralen kristalliseren creëren zij een calcietlaag wat als een soort cementlaagje functioneert tussen de barsten in het verharde zandgesteente, de chalcedoon en aragoniet. Deze laag calciet zorgt voor het prachtige kenmerkende drakenhuidachtige uiterlijk van Septarie. Septarie wordt dan ook vaak drakensteen genoemd en de Septarie eieren staan dan ook bekend als drakenei en zijn vaak een zeer welkom cadeau voor de Game of Thrones kijkers. Heel soms, als je geluk hebt, kun je nog een fossiel zien zitten in de Septarie! 

Septarie is een mooie ondersteunende kristal om je goed te laten zorgen voor jezelf, voor anderen en voor Moeder Aarde. Septarie is aardend, helpt bij accepteren en je flexibel op te stellen van situaties, van anderen en van jezelf. Hij maakt vrijgevig, mild en geduldig. Hij helpt je om goed geaard en bij jezelf te blijven tijdens heftige conflicten en confrontaties.
Septarie bevordert een gevoel van vrijheid en maakt het lichaam losser en het bewegen makkelijker. 
Septarie is ook een fijne steen voor kinderen maar ook voor het kind in jou. Hij helpt je om op een zachte manier traumatische gebeurtenissen uit dit of uit een vorig leven te verwerken
Septarie reinigt de energie en brengt de energiebanen in balans. Hij versterkt paranormale vermogens zoals telepathie en channeling. 
Septarie brengt harmonie en kalmeert de geest en verbetert het onderscheidingsvermogen.
Septarie is een prachtige steen om groepen bij elkaar te brengen van mensen met dezelfde ideeën en idealen!

Fysiek stimuleert septarie het prachtige zelfgenezende vermogen van het lichaam. In de edelstenentherapie kun je een septariesteen op de plek waar een gezwel of tumor zit leggen. Onthoud dat stenen een ondersteuning zijn in het herstelproces en geen vervanging van medicatie en behandelingen van dokters!
Septarie zorgt voor een goede doorbloeding van de hersenen en helpt tegen vergeetachtigheid, verwardheid, dementie en de ziekte van Alzheimer. Hij verscherpt de concentratie en verbetert de focus.
Septarie is een goede hulp bij depressie en klachten door stress en wanhoop zoals hoofdpijn. Hij brengt de geest weer tot rust, geeft hoop en vertrouwen terug en brengt positieve energie.
Septarie heeft een positieve werking op het skelet en het spierstelsel. Reinigt het bloed en helpt tegen verzuring. Het is dan ook een goede steen bij jicht en reuma. Ook bij darm,- en maagklachten zoals bijvoorbeeld maagzuur kan het neerleggen van een septarie handsteen op de buik verlichting geven.

Tips voor gebruik:

-Septarie is een geweldige steen voor mensen die moeten spreken voor een grote groep en helpt ze om de groep mee te krijgen en te enthousiasmeren.
-Septarie is een goede steen voor backpackers en mensen die op survival gaan. Hij verhoogt de allertheid.
-Septarie is een schitterende magische steen voor natuurliefhebbers! Hij laat je de schoonheid van de natuur zien en kan je in verbinding brengen met het Rijk van de Devic, de natuurwezens. Neem de steen mee wanneer je de natuur intrekt en laat je verwonderen.
-Septarie is een prachtig gereedschap voor Gaia Genezing. Het genezen van Moeder Aarde. Leg hiervoor een steen op de aangedane plek en hij zal helpen de energie te reinigen en heft blokkades in de leylijnen op. Ook in een drumcirkel is septarie een ontzettend mooie steen om in het midden van de cirkel te leggen om gevoelens van compassie voor anderen en waardering voor de natuur en al het leven te versterken.
-In het leggen van een grid of een edelstenenlegging zorgt septarie voor het aarden tijdens de meditatie en verhoogt hij de spirituele vibraties. Hij stuurt de energie direct naar je lichaam en brengt balans in de stuitchakra en de sacraal chakra.
 

In de kern:

  • Aardend
  • Groep Connectie
  • Gaia Genezing
  • Harmonie


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss