Meest gestelde vragen

Versturen jullie ook met brievenbuspost?
-Wij verzenden alleen pakketten en geen brievenbuspost. Wij verkopen unieke en breekbare producten en willen alleen het allerbeste voor jou én de stenen! Het is bekend dat brievenbuspost nogal eens vermist raakt en hoe zonde zou het zijn als jouw mooie bestelling je niet of gebroken zou bereiken. Wij kunnen bijvoorbeeld alleen een pakket volledig traceren tot aan de deur, dus als er een pakket "kwijt" raakt , dan kunnen wij voor jou direct contact opnemen met PostNL om te vragen waar het pakket zich op dat moment bevindt. Dit is gelukkig met pakketverzendingen zelden nodig. Denk bijvoorbeeld aan de topdrukke kerstperiode, dan kan het een enkele keer voorkomen dat een pakket op een depot vertraging heeft opgelopen en wij kunnen dit dan voor jou helemaal navragen. Tevens verpakken wij onze producten graag zo goed mogelijk en dit kunnen we het beste doen in een pakket. Daarnaast ontvang je bij een bestelling vanaf €20 (excl. verzendkosten) altijd een gratis cadeautje van De Edelstenenfee. Dit cadeautje wisselt regelmatig en voldoet vaak niet aan de maximale dikte van een brievenbuspost. Dit zijn o.a. de overwegingen geweest die ons hebben doen besluiten om voor de meest betrouwbare manier van verzenden te kiezen en dat zijn pakketverzendingen.

 

Ontvang ik de omschrijvingen van de stenen bij een bestelling?
-De uitgebreide omschrijvingen zijn uitsluitend voor onze website geschreven. Je kunt deze altijd terug vinden in het Edelstenen ABC. Het is niet onze intentie om bij iedere (trommel)steen een complete tekst op een half (vaak heel) A4'tje mee te leveren. Deze zouden we dan per soort moeten hebben klaarstaan. Eén voor één per order uitprinten zou de verzendprocedure per dag aanzienlijk vertragen. Dit zou tevens betekenen dat er vaak per bestelling dan zo'n minimaal 5 tot meer dan 20 papieren mee zouden gestuurd moeten worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door de uitgebreide omschrijvingen welke voor iederéén ten alle tijden terug te lezen zijn op edelstenenfee.nl niet uit te printen en te versturen besparen we zeer veel papier én kunnen we de prijzen van onze artikelen zeer scherp voor je houden. Dit is beter voor het milieu en is onderdeel van ons duurzaam ondernemen.
Korte omschrijvingen op bewaarkaartjes ontvang je voor alsnog alleen bij het cadeautje van De Edelstenenfee. Mogelijk zijn deze in de toekomst ook los te bestellen. We werken nog aan een duurzaam en mooi aanbod hierin.
-Wanneer het een cadeautje betreft wat je via ons rechtstreeks verzendt naar de ontvanger kunnen we indien gewenst een kaartje toevoegen met daarop de naam van de steen die je cadeau hebt gegeven en een verwijzing naar onze website waar de ontvanger de uitgebreide omschrijving van zijn/haar geschenk kan terugvinden. Vermeld dit dan even in een notitie bij het plaatsen van je bestelling onder het kopje "Eventuele opmerkingen" , dan maken wij het helemaal in orde! Wil je dit op een extra mooie kaart? Kies dan hier een blanco edelsteen kaart uit als hele mooie toevoeging aan je cadeau!

 

Hoe werken jullie aan duurzaamheid?
Er zijn een aantal bewuste keuzes die wij hebben gemaakt:
-Zo zijn de verzenddozen die wij gebruiken van gerecycled materiaal, is de tape van papier gemaakt, is de groene bubbeltjesfolie voor 50% vervaardigd uit gerecyclede materialen en zijn de groene schuimpjes die je straks in je pakket vindt composteerbaar en die mogen bij het gft-afval! Met deze vulling beschermen we je mooie bestelling én het milieu!
-Wij verkopen heel bewust géén leren koorden voor de edelsteen hangers die wij verkopen! Om jou ook een steentje te laten bijdragen aan minder dierenleed krijg je van ons altijd al een geheel gratis katoenen waxkoord bij aankoop van een hanger. Deze kosten hebben wij niet doorgevoerd in de prijs van jouw hanger, dus deze krijg je echt van ons cadeau! Gewoon, omdat wij het fijn vinden dat je nu geen leren koordje draagt.
-Veren die men vaak verkoopt bij smudge-artikelen vind je niet bij De Edelstenenfee. Veren worden geplukt. Een mooie veer die helemaal gaaf is is echt meestal niet vanzelf gevallen en simpel opgeraapt. Veren die uitvallen zijn rafelig en vertonen gebruiksporen van de gelukkige oorspronkelijke eigenaar. Smudgen raden wij gewoon aan met de hand te doen. Dit gaat net zo goed en handen zijn jouw eigen vleugels!
-Abalone schelpen hebben wij enkel bij de start van ons webshopavontuur verkocht. Prachtig zijn ze met al hun kleuren en wie houdt er nu niet van schelpen? Totdat ineens een innerlijk stemmetje de vraag stelde hoe deze schelpen dan gevonden werden. Oeps.. Het zijn natuurlijk restproducten van de visserij. Weer een link in een ketting waar wij geen deel van willen uitmaken. Deze gingen dan ook direct uit ons assortiment en we hebben ze vervangen voor mooie fossielen orthoceras schalen die je ook kunt gebruiken voor het opvangen van de as van jouw palo santo of smudge stick.
-Over Palo Santo gesproken: 
De Palo Santo die je bij De Edelstenenfee vindt is op een duurzame wijze door de inwoners van de Zuid Amerkaanse jungles geoogst onder toezicht van de regering. Het hout word van de grond geraapt nadat de boom dit op natuurlijke wijze heeft losgelaten. Hierdoor is het hout als het ware goed gerijpt en het heeft zijn volle potentie bereikt om een sterke en geneeskrachtig werkende geur af te geven. Er worden geen bomen beschadigd tijdens dit proces. 
-Onze stenen komen van mensen die óf ze zelf ter plaatse inkopen en zo kennis hebben genomen en zich verzekerd hebben van de werkomstandigheden daar óf ze komen van de mensen met wie wij rechtstreeks contact hebben en een goede relatie mee hebben. 
Wij kopen in bij mensen waarvan wij weten dat er ethisch verantwoord gewerkt wordt. Dit houdt in dat de stenen op een verantwoorde manier worden gevonden, dat er rekening wordt gehouden met de omgeving en de sociale impact. Er wordt voor gezorgd dat de werknemers die de stenen vinden en bewerken in goede werkomstandigheden dit kunnen doen en zij ontvangen een eerlijk inkomen.
-Zo doen wij ons best en worden ook wij steeds bewuster in wat we nog meer kunnen doen. Daarnaast is het ook zo dat hoe groter de prachtige webshop van De Edelstenenfee groeit, hoe meer duurzamere (vaak duurdere) oplossingen wij kunnen doorvoeren en dat uiteraard zonder dat onze artikelen duurder worden! Zo doen wij dit samen met jou en zal deze lijst met onze bewuste keuzes met de tijd groeien!


 

Ik heb een aantal mineralen waarvan ik niet de naam weet. Kunnen jullie mij vertellen welke soorten het zijn?
-Wij determineren geen mineralen aan de hand van foto's en raden je aan om je stenen bijvoorbeeld eens mee te nemen naar een mineralen beurs. Daar zijn soms specialisten aanwezig die dit goed kunnen en graag voor je doen.

 

Ik wil mijn collectie mineralen verkopen. Kopen jullie verzamelingen op?
-Dat doen wij niet.

 

© 2018 - 2021 De Edelstenenfee | sitemap | rss