Prehniet

De betekenis en werking van Prehniet:

Prehniet is melkachtig geelgroen tot lichtgroen van kleur. Hij dankt zijn naam aan de Nederlandse kolonel Hendrik van Prehn, die dit nieuwe mineraal in de achttiende eeuw in Zuid-Afrika ontdekt had. Er werd dan ook in eerste instantie gedacht dat het hier ging om een variant van smaragd en werd ook wel de Kaapse smaragd genoemd.

Prehniet is een zachte, kalmerende steen. Hij helpt bij acute stress om de spanningen weg te nemen en laat je even afstand van de situatie nemen, zodat je weer overzicht kunt krijgen.
Prehniet helpt bij een depressie of burn-out. Hij helpt tegen malende gedachten en laat je andere mogelijkheden zien, zodat de situatie niet meer zo uitzichtloos lijkt. Hij helpt je om op een rustige en analytische manier de situatie te bekijken en om tot gerichte oplossingen te komen.
Prehniet ruimt op en schenkt een gevoel van verlichting. Hij helpt om (vervelende) gebeurtenissen te verwerken en een plek te geven. Dit helpt ook bij het makkelijker (in)slapen en geeft rust. Prehniet is met zijn kalmerende energie ook een fijne steen voor hyperactieve mensen en kinderen.
De groene Prehniet hoort bij het hartchakra en helpt je om je hart te openen voor de mensen om je heen. Hij schenkt je een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Hij stimuleert je om liefde te geven en te ontvangen en om mensen te respecteren en te accepteren zoals ze zijn. 
Hij helpt je om dingen waar je geen invloed op hebt te accepteren en geeft inzicht in de dingen die je wel kunt veranderen.
Prehniet is ook een goede steen bij studeren. Hij geeft inzicht, laat je de verbanden zien en maakt het opnemen van de leerstof gemakkelijker.
Prehniet is een bijzonder mooie steen voor meditatie. De melkachtige, doorschijnende Prehniet helpt om je geest te ontspannen en opent het onderbewustzijn. Tijd en ruimte lijken te versmelten wanneer je ontspannen in het kristal kijkt. Er kunnen gedachten en beelden bij je opkomen. Deze steen is een prachtige hulp voor voor een medium en als je je helderziendheid wil bevorderen. Prehniet zou je uitstekend kunnen gebruiken voor het voorspellen van de toekomst. In meditatie met dit kristal kun je een bewustzijnsniveau bereiken die tijd en ruimte overschrijdt. Op deze manier zou je andere tijden en plekken kunnen bekijken en zo problemen kunnen oplossen.
Fysiek verlicht Prehniet verstoppingen van de zenuwen en geeft hij energie. Het is een reinigende steen. Hij heeft een stimulerende werking op de lever en de milt en heeft zo een bloedreinigende werking. Prehniet optimaliseert het calciumgehalte in het bloed en helpt tegen aderverkalking. Hij verbetert de doorbloeding, wat ook kan helpen bij menstruatieklachten.
Hij verbetert de waterhuishouding en bevordert de werking van de blaas en de nieren. Prehniet helpt om afvalstoffen op te ruimen en helpt tegen blaasontsteking.
Prehniet heeft een positieve werking op de stofwisseling, helpt het lichaam beter vitamines en mineralen op te nemen en stimuleert de vetstofwisseling. Prehniet kan je dus goed ondersteunen bij overgewicht
Prehniet werkt vitaliserend en verjongend. Hij stimuleert de aanmaak van nieuwe bloedcellen.

 

Tips voor gebruik:

-Prehniet is een mooie steen voor meditatie. Zoek een rustige plek om en neem een ontspannen houding aan. Staar in het kristal en laat rustig de gedachten en beelden bij je binnenkomen. Schrijf na deze diepe, verhelderende meditatie je ingevingen op.
-Neem de prehniet in je hand en ervaar een diepe ontspanning. Deze prachtige steen werkt direct stressverlagend.
-Plaats een prehniet op het nachtkastje en hij zal in de slaapkamer een kalmerende, rustgevende en liefdevolle energie brengen. Ook hyperactieve kinderen hebben veel baat bij een prehniet op de kamer. Zij zullen de prikkels van overdag beter kunnen verwerken en beter kunnen slapen.
-In de woonkamer of op een andere plek waar meerdere mensen bij elkaar komen zal de prehniet een heerlijk effect hebben van liefde voor elkaar en respect en acceptatie.


In de kern:

  • Verzachtend
  • Rust
  • Verlichting
  • Meditatie
  • Inzicht
  • Liefde

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss