Opaal Soorten

De betekenis en werking van Opaal:

Zwarte Opaal uit Honduras.

Uit het tropische Honduras komt een schitterende, unieke en zeldzame steen. De Zwarte Opaal. Je zou misschien niet zo snel denken aan Honduras als vindplaats van Opaal, maar wist je dat Honduras juist één van de eerste vindplaatsen van Opaal ter wereld is? Honduras ligt in het hart van Midden-Amerika en heeft twee kustlijnen. Honduras heeft een rijke cultuur vol oude tradities en staat bekend om zijn archeologie. Op Honduras vind je de best bewaarde heilige ruïnes uit de Oude Mayabeschaving. 
Zwarte Opaal stenen hebben allemaal kleine felle glinsteringen en doen denken aan een prachtig miniatuur universum. Deze schitteringen zijn vrij moeilijk te fotograferen en veel mooier in het echt. De kleuren van de fonkelingen zijn meestal rood, geel, groen en blauw. Ze zijn van vulkanische afkomst en worden gevormd in gordels van basalt waar ze hun grijze tot zwarte basiskleur aan danken. Net zoals bij alle opalen zijn de kleuren en patronen bij iedere steen uniek wat ze een geliefde steen maken om toe te voegen aan iedere edelstenencollectie. De zeldzame Zwarte Opaal uit Honduras heeft een zeer sterke aantrekkingskracht op verzamelaars en is een zeer gewild collectors item!

Zwarte Opaal stimuleert enorm de fantasie en prikkelt je met al zijn schitteringen. Hij schenkt levenskracht en nieuwe energie. Deze steen kan helpen bij een depressie. Niet zozeer door je op te vrolijken, maar door je uit je gevoel van isolatie te helpen. 
Zwarte Opaal laat je creativiteit weer stromen. Hij brengt de chakra's in balans en werkt verzachtend op de eerste twee chakra's. Hij kan daar helpen om spanningen los te laten.
Deze stimulerende steen verscherpt de intuïtie en wakkert je innerlijke vuur aan!

Tips voor gebruik:

-Dit is een steen die graag door je vast gepakt en bekeken wordt. Je zal zijn energie al snel voelen inwerken.
-Ga niet vlak voor het slapen met deze steen aan de slag. Het is mogelijk dat je door de stimulerende prikkelingen dan wat moeilijker de slaap kunt vatten.

In de kern:

 • Stimuleert
 • Levenskracht
 • Energie
 • Creativiteit
 • Innerlijk vuur

Groene Opaal heeft de kracht om informatie te filteren en helpt je om doelgericht te denken. Hij heeft een kalmerende werking op de geest en laat je helder nadenken.
Met de Groene Opaal kan het zo maar gebeuren dat je ineens een ingeving krijgt met de oplossing waar je naar op zoek was. Groene Opaal kan je ook in je dromen informatie geven waarmee je een probleem kunt oplossen.
Deze steen laat je vanuit een spiritueel perspectief de situatie bekijken.
Groene Opaal helpt je er aan te herinneren dat jij altijd zelf de controle hebt over de keuzes die je in het leven maakt. Hij helpt je om te stoppen met negatief te denken en geeft je nieuwe energie om er tegenaan te gaan.
Groene Opaal opent de hartchakra en geeft heldere inzichten.
Fysiek is Groene Opaal een verjongende en energie gevende steen. Hij stimuleert het ontgiften en is een goede steen om te gebruiken tijdens het vasten. Groene Opaal motiveert je om een gezonde levensstijl aan te nemen en met name je dieet onder de loep te nemen en gezonder te gaan eten. Tijdens het ontgiften helpt Groene Opaal je lichaam zichzelf te reinigen en werkt hij verjongend. Hij versterkt het immuunsysteem en helpt bij griep en koorts.
 

Tips voor gebruik:

-Leg eens een Groene Opaal onder je kussen voor heldere ingevingen.
-Zet een Groene Opaal op de eettafel om je te motiveren om lekker gezond te eten.
-Draag een Groene Opaal bij je als je nieuwe energie nodig hebt en je levensstijl graag eens zou willen aanpakken.


In de kern:

 • Verjongend
 • Energie
 • Motivatie
 • Ontgiftend
 • Heldere Inzichten
 • Controle
   

Roze Andes Opaal. Een lieve, zachte steen die lucht en ruimte geeft in het hoofd en hart.

De roze Andes Opaal is een geweldige steen voor het in balans brengen van de emoties. Hij heeft een kalmerende uitwerking op het hart en schenkt een gevoel van vrede. Op een milde, zachte manier helpt Andes Opaal oude wonden te genezen door het rustig naar boven laten komen van pijnlijke herinneringen en deze te verwerken. Andes Opaal is een krachtige hulp in al het metafysische werk, vooral bij het helen van trauma's opgelopen in vorige levens.
Roze Opaal werkt bevrijdend bij stress en angsten en laat je weer kalm en in evenwicht voelen.
Andes Opaal maakt je ontvankelijk voor boodschappen van engelen en andere lichtwezens. Hij bevrijdt je van donkere gedachten, zorgen en negativiteit en ondersteund je in je transformatie naar het positief denken en een positieve instelling.
Andes Opaal is een hele fijne steen voor mensen die moeite hebben met slapen en last hebben van nachtmerries.

Fysiek is Andes Opaal een goede steen voor het hart en kan hij helpen bij een hartritmestoornis. Ook bevordert hij de longfunctie en helpt het lichaam beter zuurstof in zich op te nemen.


In de kern:

 • Vrede
 • Balans
 • Kalmerend
 • Evenwicht
 • Bevrijdend


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss