Granaat

De betekenis en werking van Granaat.

Granaat is de steen van de hartstocht. Granaat lost blokkades en remmingen op en versterkt de wilskracht. Hij maakt vrolijk, geeft energie en zin in het leven. Granaat geeft je pit en moed en doorzettingvermogen en helpt je om niet bij de pakken neer te zitten. Hij biedt uitzicht, helpt je om tot je volle potentie te komen, reinigt en vergroot je aura en helpt je om je te ontplooien.
Granaat is een goede hulp bij moedeloosheid en depressie. Hij helpt je om tot creatieve oplossingen te komen in vervelende en schijnbaar uitzichtloze situaties.
De rode granaat hoort bij de basischakra, maar hij reinigt alle chakra´s en geeft ze nieuwe energie. 
Fysiek heeft granaat een positieve werking op het bloed. Hij ondersteunt de aanmaak van de witte en de rode bloedlichaampjes waardoor het ijzergehalte in het bloed toeneemt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof opnemen wat weer zorgt voor meer energie en een groter uithoudingsvermogen.
Granaat helpt tegen spataderen en houdt de vaatwanden soepel. Ook schaafwondjes en blauwe plekken helen sneller. Hij heeft een harmoniserende werking op de bloeddruk en de bloedsomloopAfvalstoffen worden beter afgevoerd, wat een gunstig effect heeft bij reuma en artritis
Granaat stimuleert het lymfesysteem en het immuunsysteem. Het is een hele goede steen om bij je te dragen bij het herstellen na ziekte of na uitputting. Granaat werkt besmettingen en ontstekingen tegen. Bij een heftige ontsteking kan het juist onprettig zijn om een granaat te dragen.
Granaat heeft een stimulerende werking op de nieren en bijnieren, verbetert de werking van de maag en darmen en helpt om vitamines en mineralen uit voeding beter op te nemen.
Granaat versterkt het libido en kan helpen bij onvruchtbaarheidsklachten.


Tips voor gebruik:

-Wist je dat je van granaat een liefdesdrank kunt maken? Granaatwater heeft een verfrissende en opwekkende werking. De passie kan weer oplaaien!
-Olie van granaat helpt goed bij koude handen en voeten en tegen reuma.
-Granaat activeert andere kristallen en versterkt hun effect.
-Granaat versterkt de overlevingsdrang.
-Granaat is een hele goede hulp voor mensen die onder tijdsdruk veel moeten presteren.
-Mensen die futloos en moedeloos zijn krijgen weer pit en worden levendiger met de granaat.
-LET OP: Rode granaat is niet een geschikte steen voor iederéén. Allereerst mogen mensen met een hoge bloeddruk geen granaat dragen! (zij kunnen sowieso beter geen rode stenen dragen) Voor mensen met een hoog temperament of die snel driftig worden is granaat geen geschikte steen. Hij zal deze eigenschap alleen maar versterken waardoor je sneller in conflicten en ruzies terecht kan komen. Ook jaloezie kan hij versterken. Mensen die uit zijn op macht moet je geen rode granaat geven, want dan kan machtsmisbruik ontstaan.


In de kern:

  • Passie
  • Energie
  • Activerend
  • Wilskracht
  • Levenslust
  • Uithoudingsvermogen

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss