De werking van Himalaya Zoutlampen en zouttheelichten

Naast het feit dat de lampen een ontzettend warm gevoel van behaaglijkheid creëren hebben ze ook zeker een toegevoegde waarde voor je gezondheid!

Wanneer het zout warm opgewarmd wordt door een lampje of een theelichtje zal hij negatieve ionen gaan uitstralen en dat zorgt voor een verbetering van het leefklimaat.

Wat zijn ionen?

Ionen zijn atomen of moleculen die elektrisch geladen zijn. Het verrijken van de lucht met negatieve ionen heeft een possitief effect op de mens. Bijvoorbeeld in de bergen en aan zee worden relatief veel negatieve ionen in de lucht gevonden. Veel mensen merken dan ook dat zij in deze gebieden veel vrijer kunnen ademen en minder vermoeidheidsklachten zoals hoofdpijn ervaren.
Negatieve zuurstofionen zijn ontzettend belangrijk voor de stofwisseling! Het inademen van geïoniseerde lucht zorgt voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Dit bevordert de werking van alle organen, de spijsvertering en verhoogt de stofwisseling.
Wanneer er teveel positieve ionen in de lucht zijn (bijvoorbeeld veroorzaakt door huisstof maar ook elektrisch apparatuur, elektrosmagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons, computers en draadloze modems) nemen gezondheidsklachten toe. Het komt vaker voor dat je je niet lekker voelt en klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een droge keel of verstopte neus, een grieperig gevoel en slapeloosheid nemen toe. Ook kan je meer stress, nervositeit, geprikkeldheid en zelfs depressie ervaren door een teveel aan positieve ionen.
Wanneer de hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte toenemen zullen al die vervelende klachten afnemen en zal je weerstand verhogen, zal je je uitgerust en fitter voelen en verbetert je concentratievermogen. Negatieve ionen bevorderen de levensvreugde en je zal je een stuk opgewekter voelen.
 

Wat doet de zoutlamp?

Als de himalaya zoutlamp of het theelicht warm wordt gaat hij negatieve ionen verspreiden.

Negatieve ionen kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken. De lucht in de kamer is vol met zwevende deeltjes. Negatieve ionen klonteren graag samen waardoor zij zwaarder worden en neerdalen op de grond. Hierbij nemen ze de stofdeeltjes die bacterieën, ziektekiemen en virussen kunnen dragen mee naar beneden. Ook pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook dalen neer. Bij het stofzuigen of het dweilen ruim je dan al deze deeltjes op. De lamp heeft dan ook een positieve werking voor mensen met allergieën, astma, bronchitis en COPD.

De zoutlamp en het theelicht verspreiden alleen de negatieve ionen wanneer zij warm zijn geworden door het lampje of kaarsje. Zet daarom zo vaak als je kan de lamp of het theelichtje aan! Je hoeft niet bang te zijn voor een teveel aan negatieve ionen. Een overschot kan nooit kwaad.

Ter vergelijking:

- In het bos of bij een waterval vind je ongeveer 50.000 negatieve zuurstofionen per cm³ ( vandaar de heerlijke schone lucht op die plekken)
- In de bergen en aan zee zijn dit er ongeveer 5000 per cm³
- Op de stoep langs de weg zijn dit er nog maar 100-200 per cm³
- En bij jou in huis zijn er nog maar 40-50 negatieve ionen per cm³!!
- De minste negatieve ionen vind je op kantoorruimtes met airco, namelijk nog maar 0-25 per cm³
 

Een zoutlamp met een LED lampje:

Een LED lamp wordt niet warm zoals een gloeilamp. Wanneer je een zoutlamp met LED verlichting gebruikt, dan zal hij geen negatieve ionen verspreiden. Toch heeft de zoutlamp nog steeds een positieve werking op de omgeving en de gezondheid! De Himalaya zoutlamp trekt vochtmoleculen uit de lucht aan en dit heeft een luchtzuiverende functie. De vochtmoleculen dragen namelijk vuil, stofdeeltjes, pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook mee. We raden je dan ook aan om je lamp af en toe met een zachte doek af te nemen.

 

Kort samengevat:

Een zoutlamp of zouttheelichtje verhoogt de weerstand, bevordert de slaap, geeft energie en maakt opgewekt en vrolijk. Kinderen slapen bovendien heerlijk met een zoutlamp als nachtlampje.
And last but not least: Een zoutlamp geeft een prachtig en sfeervol warm licht!

Advies:
-Voor een slaapkamer is een lamp van 2-3 kilo voldoende. Voor een grotere ruimte zou je voor een grotere lamp kunnen kiezen of meerdere lampen kunnen plaatsen voor een optimaal effect.

Enthousiast geworden en op zoek naar een mooie zoutlamp? Kies hier jouw prachtige nieuwe lamp of theelichtjes uit.

 

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapiën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

 

 

Sorteer op
© 2018 - 2020 De Edelstenenfee | sitemap | rss