Aventurijn Soorten

De werking van Aventurijn

Aventurijn is een steensoort uit de kwartsgroep en komt in meerdere kleuren voor: groen, bruinrood, geel en blauw. De groene aventurijn is de meest bekende en meest gebruikte variant. Hij dankt zijn mooie groene kleur aan insluitsels van het mineraal fuchsiet, een chroomglimmer.

De zachte aventurijn is een goede steen om groei (zowel lichamelijk als geestelijk) te stimuleren. Vaak zie je bij kinderen die niet goed groeien dat ze ook wat drukker en onrustiger zijn. Een aventurijn is dan een fijne helper om ze weer wat rustiger te laten worden, waardoor hun energie weer in de groei gestoken kan worden.
De aventurijn helpt goed tegen huidaandoeningen. Jeugdpuistjes verdwijnen door het dragen van een groene aventurijn, mits je ook wel op gezonde voeding let. Ook een huid met eczeem zal langzaam maar zeker verbetering laten zien door het dragen van aventurijn.
Voor mensen die snel driftig worden helpt groene aventurijn om hun zelfbeheersing niet meer zo snel te verliezen en om hun innerlijke balans terug te vinden.
Het dragen van aventurijn brengt geluk en helpt je je dromen waar te maken. Hij maakt enthousiast en creatief.
Hij bevordert een gevoel van welzijn en helpt tegen stressgerelateerde problemen zoals tegen migraine, maar ook tegen stotteren en blozen
Hij werkt ontspannend, onstekingsremmend en pijnstillend op de spieren, het bindweefsel, het zenuwstelsel en de ogen.

Naast bovengenoemde algemene werkingen van aventurijn hebben de kleuren ieder hun eigen extra specialiteiten:

Groene aventurijn hoort bij het hartchakra en is ook goed voor het hart, de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Gele/oranje aventurijn hoort bij de zonnevlechtchakra en heeft een positieve werking op de darmen, de lever en de geslachtsorganen. Hij stimuleert de doorbloeding. Gele of oranje aventurijn maakt opgewekt, vrolijk en ontspannen. Hij helpt je om je dromen te verwezenlijken.
 

Tips voor gebruik:

-Leg een groene aventurijn in water en was je er dagelijks mee. Dat geeft hele goed resultaten bij allerlei huidaandoeningen!
-Geef een kind wat rust en balans nodig heeft een groene aventurijn als hanger. Ook een volwassenen zal het fijn vinden om de steen als hanger te dragen om innerlijke balans terug te vinden.

In de kern:

  • Groei
  • Kalmerend
  • Balans
  • Geluksbrenger
  • Creativiteit

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss