Draken Energie en werken met Dragon Skulls

Wat leuk dat je dit artikel komt lezen. Het eerste seintje dat er mogelijk een draak op jou wacht!

Je hebt ze misschien al eens eerder gezien, in het echt of via de media. Het kan zijn dat je de eerste keer dat je de schedels zag er totaal geen connectie mee voelde. Dat je ze misschien zelfs maar enge dingen vondt en niet echt begreep waarom mensen van edelstenen schedels maken. Of is er juist wél een klein fonkje overgesprongen wat de nieuwsgierigheid in je heeft aangewakkert en ben je nu hier op deze pagina om toch eens te lezen waar zo'n carving nu voor dient. Dat vertellen we je graag!

Draken.

Het wordt gezegd dat er al sinds het begin der tijden wijze oude draken bij ons waren en dat er nu op dit moment weer drakenenergie om ons heen is. Het is mogelijk dat je de energie al eens om je heen gevoeld hebt. Er komen de afgelopen jaren steeds meer drakenenergieën naar de aarde om lichtwerkers te helpen en om de mensen te helpen op ons pad naar ascensie. We zijn aan het ontwaken en zullen straks op een andere manier gaan leven. Dat dit gaande is kun je merken aan dat steeds meer mensen zich openen en interesseren voor spiritualiteit, de aarde en de dieren meer gaan zien met hun hart, gezonder willen gaan leven op een dier,- en aardevriendelijke manier. Aan het voelen, het voelen van éénzaamheid, het niet passen in de koude materialistische maatschappij. Maar het voelen van een diepe verbinding, de innerlijke connectie met het grote geheel. De kracht van het Goede. Liefde.

Draken willen ons verschrikkelijk graag helpen bij het genezen van Moeder Aarde! Draken komen uit het engelenrijk, maar veel van hen werken op een lagere frequentie dan engelen. Dit geeft ze de gave om diep in de energie te duiken en om de sluiers die onze geest troebel houden voor ons te verwijderen. Zo helpt de energie van een draak om je veel dieper in de spiritualiteit te verdiepen. Om het helder te kunnen zien en om je intuïtie te versterken.

Verschillende drakenenergieën.

Er zijn draken die helpen om het ascensieproces te versnellen. Er zijn drakenenergieën om ons heen om met ons de wijsheid van de sterren te delen. Er zijn schitterende draken met een hele hoge frequentie voor bescherming en genezing en om ons verlichting te schenken. En er zijn drakenenergieën die de planeet willen helpen genezen en haar willen verlichten van binnenuit.

Verbinding maken met drakenenergie.

Al duizenden jaren maken mensen afbeeldingen. Wanneer een carver (een uitsnijder of beeldhouwer) een beeldje snijdt, dan ziet hij voor zijn geestesoog heel duidelijk wat het moet worden. Om een voorbeeld te geven: De Indianen maakten bijvoorbeeld beeldjes (dit wordt nog steeds gedaan overigens) van krachtdieren. Wanneer de carver een beeldje maakt van een beer, dan ziet hij de beer voor zich. Tijdens het carven zal hij geconcentreerd zijn op het maken van de afbeelding van de beer. Door deze concentratie en zijn diepe aanwezigheid met zijn volle aandacht bij het maken van de beer zal hij verbinding maken met de energie van de beer. Hij Ziet de beer. Hij voelt de beer. Wanneer het handwerk klaar is ligt het hele gevoel van de beer in het beeldje. Het heeft kracht gekregen en is als het ware bezield.
Dit voel je ook wanneer je de juiste draak bent tegengekomen. Hij kijkt je aan en even lijkt het alsof je naar een persoon kijkt. Je hebt een verbinding.
Een draken skull of beeldje kan je helpen om connectie te maken met de drakenenergieën om je heen. Men zegt dat iederéén net als een beschermengel ook een beschermdraak bij zich heeft. Soms één, soms meerdere.

Hoe kies je de juiste draak?

Men zegt dat de draak jou kiest. Heb je een dragon skull of een drakenbeeld gezien en denk je daar nu aan terug? Dan heeft hij jou aangesproken en zal het een goede keuze zijn. Als de draak jou heeft uitgekozen en het lot gunstig was en heeft gezorgt dat de draak de jouwe kon zijn, dan wordt je door drakenkenners een draken guardian genoemd. Een drakenbeschermer of verzorger. Het is dan ook de bedoeling dat je de draak een mooie plek geeft en er goed mee omgaat voor zo lang als hij bij je woont. (Sommige mensen werken intuïtief met dragon skulls en voelen soms ineens aan dat er een schedel moet worden doorgeven aan een ander.)

Hoe werk je met je draak?

De eerste stap is om kennis te maken met je nieuwe draak. De ervaring van velen is dat iedere draak een naam heeft en dat hij je deze kan vertellen. Een makkelijke manier om kennis te maken is om je te focussen op je draak. Neem hier de tijd voor en zoek een plekje op om met de draak te gaan zitten. Je kunt je op verschillende éénvoudige manieren concentreren op je draak. Je kunt hem voor je neer zetten op tafel en hem eens heel goed bekijken. Pak bijvoorbeeld een camera en probeer eens foto's te maken van ieder detail, voor en achter! Of pak een potlood en papier en teken de draak na. Of ga met je vinger langs al zijn vormen.
Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om de draak in je handen te nemen en je ogen te sluiten en mediteren met de draak. Sommige mensen kiezen ervoor om hem naast het bed te plaatsen voor het slapen gaan. 
Welke manier je ook kiest, het kan dus goed zijn dat wanneer je je op jouw manier richt met al je aandacht op je draak, je ineens een naam te binnen schiet.

Een draak is een elementaal wezen. Dat wil zeggen dat hij kan horen bij het element vuur, aarde, lucht of water. Soms draagt hij tot wel drie elementen in zich, maar nooit alle vier.

De draak krijgt ook eigenschappen mee door de steensoort waar hij van gemaakt is. Lees dan ook eens de werking van de steen.

Een draak heeft een onzettend leuke dierenenergie. Voor mij voelen draken een beetje als een combinatie van het gracieuse, ontzagwekkende en majestueuze wat een paard over zich heeft en het speelse, vrolijke maar ook heel waakse karakter van onze jack russel terrier. Zorgzaam, wijs en lief.

Je kunt de draak in huis plaatsen ter bescherming. Draken beschermen heel graag! Je kunt de draak naar binnen laten kijken en de woonkamer laten overzien, of je kunt hem juist voor het raam plaatsen en naar buiten laten kijken. Bijvoorbeeld om te waken over de dieren en planten in de tuin.
Draken hebben een groot open hart. Ze houden heel veel van de aarde en zijn bewoners. Je kunt dus ook heel goed een draak gebruiken in Gaia genezing. Het helen van Moeder Aarde.
Je kunt een draak ook meenemen tijdens een wandeling, reis of naar een meeting of plaats hem eens in het midden van een drumcircle.
Veel mensen leggen grids. Met een grid leggen focus je je ook weer even helemaal op je wens en leg je er een intentie is. Met het fysiek maken van je wens stuur je deze boodschap nog sterker het universum in wat helpt bij het manifesteren. Het gebruik van een dagon skull in een grid geeft een hele sterke kracht aan de legging. Wanneer je meerdere schedels hebt kun je ervoor kiezen om ze naar elkaar te laten kijken. Sommige mensen ervaren bij het leggen van zo'n grid dat de schedels met elkaar resoneren, gaan praten. Soms zelfs meezingen wanneer jij tegen ze zingt. Het is ontzettend mooi om eens een grid buiten te maken. Je zult voelen dat draken er druk mee bezig gaan. Het zal snel een Earth Healing grid worden. Voel maar.


Volg je intuïtie. En dat zal niet moeilijk zijn daar de draak je graag in een creatieve flow brengt!

Geniet ervan!

Veel liefs,

De Edelstenenfee

 


Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapiën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

 

Sorteer op
© 2018 - 2024 De Edelstenenfee | sitemap | rss