Lapis Lazuli

De werking van Lapis Lazuli.

 Lapis Lazuli is een prachtige azuurblauwe steen. Hij onstaat in kalksteen en graniet en bestaat voor het grootste gedeelte uit lazuriet. Hij bevat natrium en aluminium en heeft vaak mooie gouden spikkels van pyriet in zich.
Lapis Lazuli kennen we vooral als een belangrijke steen die veel gebruikt werd in het oude Egypte. "De steen des Hemels". De Egyptenaren verwerkte de steen in allerlei symbolische voorwerpen als scarabeeën en in sieraden.
Lapis Lazuli is een hele spirituele steen. Hij bevordert de spirituele kracht en gaven en geeft verlichting, wijsheid en innerlijke vrede.
De steen kan in meditatie gebruikt worden voor astraal reizen.
Lapis Lazuli versterkt de wil, geeft zelfvertrouwen en beschermt tegen slechte invloeden.
Hij stimuleert je goedheid, zorgzaamheid en hulpvaardigheid en is een echte vriendschaps- en relatiesteen. Hij helpt je om jou relaties of partner te accepteren zoals ze zijn.
Het blauw van de steen maakt je vrolijk, maar ook rustig en kalm op een plezierige manier. Daarbij zorgt de pyriet voor kracht en moed en dit geeft een unieke combinatie die vooral erg goed werkt bij overspanning en depressies.
Lapis Lazuli maakt nieuwsgierig, laat je zoeken naar kennis en waarheid. Het is dan ook een hele goed steen voor journalisten en onderzoekers.
Hij is kalmerend voor de geest en helpt je jezelf te uiten zoals je bent. Hij kan je helpen je eigen waarheid te spreken en helpt tegen stotteren.
Hij beschermt tegen een te hoge bloeddruk en werkt kalmerend en helpt goed tegen slapeloosheid.
Ook beschermt lapis lazuli tegen epilepsie en beroerte.
Hij is goed voor de huid en helpt bij bijvoorbeeld eczeem en tegen puistjes of bij huidwondjes. Hij helpt tegen klachten onstaan door nervositeit zoals nagelbijten, haaruitval of bij spanningshoofdpijn.
Lapis Lazuli werkt genezend bij onstekingen aan de zenuwen en zenuwuiteinde en kan verlichting bieden aan iemand met een ziekte als MS (multiple sclerose).
Lapis Lazuli heeft een stimulerende werking op de schildklier en werkt harmoniserend op de calciumhuishouding en is hierdoor zeer geschikt voor mensen met osteoporose.

Tips voor gebruik:

-Bij het aangaan van een nieuwe relatie of vriendschap is een Lapis Lazuli een leuk en betekenisvol geschenk. Misschien is het een idee om er ieder één uit te kiezen?
-Begint je kind een nieuwe studie en vindt hij/zij het spannend? Een Lapis Lazuli hanger is dan een fijne helper. Hij maakt én nieuwsgierig én is tegelijk rustgevend.
-Veel kinderen hebben affiniteit met de wonderlijke verhalen over het oude Egypte. Een Lapis Lazuli zal een mooi tastbaar verzamelobject voor ze zijn.
 

In de kern:

  • Spirituele kracht
  • Vriendschaps,- en relatiesteen
  • Steen van de onderzoeker
  • Kalmerend bij overspanning
  • Positieve werking op de schildklier, bloeddruk en zenuwen

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen.
Copyright: Alle foto's zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

© 2018 - 2023 De Edelstenenfee | sitemap | rss